GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Εξι κράτη δεν στέλνουν χρήματα στην Αγκυρα

Απρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, την ίδια ώρα που η Αγκυρα, δια στόματος Γιλνιρίμ, απ...


Απρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, την ίδια ώρα που η Αγκυρα, δια στόματος Γιλνιρίμ, απειλεί να
ανοίξει την πόρτα στις προσφυγικές ροές.




Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», έξι κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία αρνούνται να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Πρόταση την οποία απορρίπτει ο Πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά τη διάρκεια μυστικών συνόδων της ΕΕ η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λεπτομερή ανάλυση αναφορικά με την χρήση των κονδυλίων από την Τουρκία.
Σημειώνεται ότι το 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν να επιστρέφονται στην Τουρκία όσοι μετανάστες εντοπίζονται σε ελληνικά νησιά και δεν δικαιούνται άσυλο και με τη σειρά της η Ε.Ε θα δεχόταν, σε εθελοντική βάση, πρόσφυγες από καταυλισμούς της Τουρκίας.


Επιπλέον η Ένωση θα έδινε 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών (σχολεία, νοσοκομεία κ.α) των περίπου 3.5 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

crashonline.gr