BREAKING NEWS
latest

Mittwoch, 28. März 2018

Οι πιθηκίζοντες κραυγάζουν πάντα – Πώς θα διατηρήσουμε την ελληνική ταυτότητα


(Πίνακας του Παναγιώτη Ζωγράφου)

Οι πιθηκίζοντες κάθε τι το παρακμιακό προϊόν της Δύσης υπάρχει, κηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία τις μηδενιστικές και υλιστικές αντιλήψεις τους.
Η ευκαιρία τούς δόθηκε πάλι με την
εθνική-θρησκευτική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Έχοντας αυτοανακηρυχθεί διάδοχοι του ναπολεόντειου μεγαλείου της δημοκρατικότητας και έχοντας περιβληθεί την τήβεννο των προστατών του εκσυγχρονισμού, έχουν άνετη την πρόσβαση στα ΜΜΕ αλλά και στα πολιτικά κόμματα.
Μέσα από αυτά επιδιώκουν –οι άφρονες– να ξεριζώσουν την παράδοση και την ιδιοπροσωπία μας, ως Ελλήνων.

Όλοι τους συμφωνούν στην αντιεκκλησιαστική και αντιπαραδοσιακή ιδεολογία και είναι παθιασμένοι με την υλιστική και ηδονιστική, αλλά απροσανατόλιστη και άσκοπη ζωή.

Όλοι τους καλύπτουν την ισοπεδωτική και ολοκληρωτική νοοτροπία τους με μιαν επίφαση δημοκρατικότητας.
Όλοι τους είναι συνεχιστές του Βολταίρου και φωνάζουν μαζί του: «Κάντε λιώμα την αχρεία εκκλησία».
Μόνο που ο Βολταίρος μιλούσε για την Εκκλησία του Πάπα και του ιεροεξεταστή...
Όλοι τους συμφωνούν με τους αρχαιόπληκτους λογίους του 19ου αιώνα, όπως με τον φιλόλογο Κουμανούδη, που ζητούσε οι Έλληνες να γκρεμίσουν τις βυζαντινές εκκλησιές και να πετάξουν τα εικονίσματά τους, και τον νομικό Αντωνιάδη που έγραψε πως πρέπει οι Έλληνες να πάψουν να είναι προσκολλημένοι «εις τα άθλια βυζαντινά κτήρια... ως η μύγα εις τας ακαθαρσίας».
Είναι ακόμη οι συνεχιστές των δυτικόπληκτων Ελλήνων λογίων, που καταπλάγηκαν από τη λάμψη της εκθαμβωτικής αλλά κενής στο βάθος αναπτυγμένης τεχνολογίας και οικονομίας.
Για όλους αυτούς έγραψε ο Κωστής Μπαστιάς:
«Οι πνευματικοί ταγοί του έθνους, άλλοι με την άγονη αρχαιολατρία τους κι άλλοι με τον επίσης άγονο και ξιπασμένο προοδευτισμό τους έσβησαν το Εικοσιένα από τα μάτια του κόσμου...».

Οι «γκουρού» του ξιπασμένου προοδευτισμού επιχειρούν να μας πείσουν να αποδεχθούμε την χωρίς προορισμό και προσανατολισμό ζωή και να σβήσουμε από τη μνήμη μας το ’21 και την παράδοσή μας.

Φορέας αυτής της παράδοσης είναι η Εκκλησία, που οι ελληνόφωνοι ροβεσπιέροι επιδιώκουν να εξοντώσουν με τις λυσσώδεις επιθέσεις τους.
Ανεντίμως φερόμενοι και τα σοβιετικά αθεϊστικά προπαγανδιστικά πρότυπα ακολουθούντες, από καιρό έχουν εξαπολύσει μια συστηματική εκστρατεία αμφισβητήσεως, διαστρεβλώσεως και αποκρύψεως του σωτηρίου για το γένος ρόλου της.
Αντίθετοι στα σχέδιά τους είμαστε όλοι εμείς, οι πολλοί Έλληνες.
Εμείς, που η παράδοσή μας είναι ο αέρας που αναπνέουμε.
Έχοντας από τη μια πλευρά τους διώκτες της μνήμης του 1821 και της παράδοσής μας, και από την άλλη τους καπήλους των αξιών του έθνους μας, το πρόβλημα έχει περάσει σ’ εμάς.
Για να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων και των νεομαρτύρων, κληρικών και λαϊκών προγόνων μας. 
Όλοι τους μέσα στα σκοτεινά χρόνια της σκλαβιάς και υπό απάνθρωπες συνθήκες ζωής διατήρησαν την εθνική μας ιδιοπροσωπία και, με τον Αγώνα του 1821, μας παρέδωσαν ελεύθερη την πατρίδα μας.

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"« PREV
NEXT »