GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βρετανική φιλοτουρκική αθλιότητα εναντίον της Κύπρου για τις απειλές!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για ...



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για τις
τουρκικές αθλιότητες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, με ανάρτηση στο twitter κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάτι είναι και αυτό…
Επίσης, την κάλεσε να δεσμευθεί για την επίδειξη σεβασμού στην εδαφική κυριαρχία των χωρών και να δεσμευθεί στην ειρηνική διευθέτηση διαφορών, με την δέσμευση για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Αντιθέτως, άθλια είναι η στάση που τηρούν οι Βρετανοί οι οποίοι τηρούν… ίσες αποστάσεις, καθώς οι μπίζνες με την Τουρκία ασφαλώς προηγούνται, ενώ και ο ρόλος τους στην Κύπρο, διαχρονικά, είναι επαρκώς τεκμηριωμένος.
Αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office), δήλωσε στο κυπριακό ΡΙΚ, ζήτησε από «όλες τις πλευρές να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες δημιουργούν κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης ή θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις προοπτικές λύσης του Κυπριακού».

Για… ξεκάρφωμα, τάχθηκε υπέρ του κυρίαρχου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) και μας έκανε μάθημα, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να αναζητούνται τρόποι, με τους οποίους η ανάπτυξη των υδρογανανθράκων να μπορεί να στηρίξει αναζήτηση λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων».

Κατά τα άλλα, χθες το βράδυ, η Λευκωσία κατέθεσε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου συναντήθηκε με τον βοηθό γενικό γραμματέα, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, με τον οποίο συζήτησε την παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους.

Αποτέλεσμα;
Ο κύριος Φέλτμαν ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr