GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Τέλος Ενός Ανθέλληνα

Ο αρχηγός τoυ κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωστοποίησε, σήμερα, την πρόθεσή του



Ο αρχηγός τoυ κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωστοποίησε, σήμερα, την πρόθεσή του
να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, μετά την καταστροφική ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο.

«Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών είπα ότι ο ηγέτης του κόμματος είναι αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του προς τη φίλα προσκείμενη στο VMRO-DPMNE ιστοσελίδα «Kurir», γνωστοποιώντας την απόφασή του να παραιτηθεί.



Ο Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στα αρμόδια όργανα του κόμματος και θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Ο Γκρούεφσκι βρίσκεται στην ηγεσία του VMRO-DPMNE από το 2003, ενώ το διάστημα 2006-2016 είχε διατελέσει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Μετά την απώλεια της εξουσίας και την βαριά ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές, ο Γκρούεφσκι αμφισβητήθηκε έντονα στο εσωτερικό του κόμματός του και η εσωκομματική «αντιπολίτευση» ζητά τους τελευταίους μήνες την παραίτησή του.
Σε μία άλλη εξέλιξη σήμερα, η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε το αίτημα του Ποινικού Δικαστηρίου των Σκοπίων για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών του VMRO-DPMNE, οι οποίοι διώκονται για την εμπλοκή τους στα βίαια επεισόδια της 27ης Απριλίου 2017 στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"