GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Μίζες Εξοπλιστικών Πήγαν Σε Πολιτικούς» - Η σοκαριστική μαρτυρία Κάντα για τη διακίνηση "μαύρου χρήματος"

Σοκαριστική αποκάλυψη για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά επί ημερών Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε σε δίκη για τη



Σοκαριστική αποκάλυψη για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά επί ημερών Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε σε δίκη για τη
Siemens ο Αντώνιος Κάντας.
Ο μάρτυρας στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens αλλά και βασικός κατηγορούμενος σε υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, αναφερόμενος σε μίζες 11,3 εκατομμυρίων ευρώ που έχει παραδεχθεί ότι έλαβε για έντεκα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε ότι τα χρήματα αυτά, του δόθηκαν για να τρέξει τη διαδικασία:
«Εγώ δεν αποφάσιζα, δεν συμμετείχα σε επιτροπές […] Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν απλά για να προχωράει απρόσκοπτα ο φάκελος […] να μην τον καθυστερήσω» είπε ο κ. Κάντας,

Στη συνέχεια διερωτήθηκε με νόημα: «Αφού δόθηκαν αυτά τα χρήματα σε μένα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τί πήγαινε σε αυτούς που αποφάσιζαν για την προμήθεια των προγραμμάτων».
Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για το εάν εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Κάντας απάντησε «νομίζω πως ναι», προσθέτοντας ότι με βάση τις δικές του εκτιμήσεις το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων αμοιβών κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Τσοχατζόπουλο, είπε ότι δεν γνωρίζει, καθώς δεν ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.
«Αφού δόθηκαν αυτά τα χρήματα σε μένα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τί πήγαινε σε αυτούς που αποφάσιζαν για την προμήθεια των προγραμμάτων. Για τον κ. Τσοχατζόπουλο δε γνωρίζω άλλωστε δεν ήμουν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του» είπε χαρακτηριστικά.

Σε λογαριασμό τα χρήματα των εξοπλιστικών

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις επαφές του με τον τραπεζικό υπάλληλο Φάνη Λυγινό που του είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Dresdner Bank.

Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο, άνοιξε το συγκεκριμένο λογαριασμό στην Dresdner Bank προκειμένου να καταθέσει χρήματα που προέρχονταν από το «θέμα των εξοπλιστικών».
Και συγκεκριμένα «από την υλοποίηση συμβάσεων συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων» κατά το χρόνο που ο ίδιος ήταν αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μάλιστα έκανε λόγο για διακίνηση στον επίμαχο λογαριασμό 1, 3 εκατ. ευρώ.
Στην κατάθεσή του ο Αντ. Κάντας ανέφερε πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens ο Φ. Λυγινός ήταν τρομοκρατημένος.
«Σε κατάσταση αυτοκτονίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η τράπεζα τον είχε απολύσει και ο ίδιος εργάζονταν πλέον στην BNP Paribas.
Μάλιστα όπως είπε, η απομάκρυνσή του Φ. Λυγινού απο την Dresdner Bank σηματοδότησε και την μεταφορά του λογαριασμού του στη BNP Paribas.

crashonline.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"