GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. email:triant@...



Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη

Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. email:triant@bio.auth.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ , ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11/11/2017  

Τα Βαλκάνια (ή Βαλκανική χερσόνησος ή Ν.Α. Ευρώπη) περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την
Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κόσσοβο, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την π.Γ.Δ.Μ. και την Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Οι πληθυσμοί αυτών των χωρών αποτελούνται από άτομα διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας.
Οι σημερινοί κάτοικοι της Ν.Α. Ευρώπης ομιλούν Ελληνικά, Αλβανικά, Τουρκικά και διάφορες γλώσσες της Σλαβικής ομογλωσσίας.
Η Ελλάδα πέρα από τους γείτονές της στη Βαλκανική χερσόνησο (Αλβανία, π.Γ.Δ.Μ., Βουλγαρία και Τουρκία), γειτνιάζει δυτικά και με την Ιταλία.
Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στη σύγκριση της γενετικής σύστασης των Ελλήνων με τη γενετική σύσταση λαών γειτονικών χωρών.
Θα δοθούν όμως τα πρόσφατα στοιχεία για την προέλευση των προ-ανθρώπων και του ανθρώπου, καθώς επίσης πρόσφατα γενετικά στοιχεία για τη γενετική συνέχεια των Ελλήνων.
Συνοπτικά, τα γενετικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι: 

α) Οι Έλληνες είναι γενετικά πλησιέστεροι προς τους Ιταλούς.
Η γενετική δομή των σημερινών κατοίκων της Ιταλίας αντικατοπτρίζει ακόμη και σήμερα τη γενετική, δημογραφική και εθνική διαστρωμάτωση και κληρονομιά που υπήρχαν στην Προρωμαϊκή εποχή, δηλ πριν από 2.500 χρόνια.
Επίσης, η γενετική (DNA) υπογραφή των αρχαίων Ελλήνων είναι εμφανής στη γενετική δεξαμενή των σημερινών κατοίκων της Νότιας Ιταλίας και της Σικελίας. 

β) Όταν λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της συχνότητας των γενετικών δεικτών, τότε η γενετική σύσταση των Αλβανών διαφέρει από αυτή των Ελλήνων.
Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον πως οι γενετικές αποστάσεις έδειξαν στατιστικά σημαντικές διαφορές μεταξύ Γκέκηδων και Τόσκηδων, ενώ αντίθετα, δεν ήταν στατιστικά σημαντικές ανάμεσα στους Τόσκηδες και τους ΄Ελληνες.
Η περαιτέρω στατιστική ανάλυση έδειξε ότι η πληθυσμιακή ομάδα των Τόσκηδων ομαδοποιείται πιο κοντά με τους ΄Ελληνες και κατοίκους της π.Γ.Δ.Μ.

γ) Οι Σλάβοι της π.Γ.Δ.Μ. εντάσσονται γενετικά με άλλους Σλαβικούς λαούς, ενώ τη μεγαλύτερη γενετική συγγένεια δείχνουν με τους Βουλγάρους. Επιπρόσθετα, για να προστατευθεί η επιστήμη από τη λαθεμένη και καταχρηστική χρήση της, θα πρέπει να αποσυρθούν από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία οι σχετικές εργασίες του Ισπανού Arnaiz-Villena και συνεργατών του από τα Σκόπια που υποστηρίζουν ότι οι Σλάβοι της π.Γ.Δ.Μ είναι γενετικά στενά συγγενείς με τους κατοίκους της Κρήτης, αλλά όχι με τους γεωγραφικά πλησιέστερους Έλληνες της Ηπειρωτικής Ελλάδας και επιπλέον ότι οι ΄Ελληνες είναι στενά γενετικά συγγενείς με Υποσαχάριους Αφρικανούς.
Η αντιεπιστημονική και ανιστόρητη αυτή άποψη απαντήθηκε τεκμηριωμένα από διαπρεπείς επιστήμονες της αλλοδαπής και τεκμηριωμένα από τα αποτελέσματα/συμπεράσματα τεσσάρων άρθρων.

δ) Ο Βουλγαρικός πληθυσμός χαρακτηρίζεται ως προς τους γενετικούς δείκτες του χρωμοσώματος Υ κυρίως από γενεαλογικές γραμμές που παρατηρήθηκαν σε σλαβικούς λαούς.
Συνοπτικά, τα γενετικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τα ιστορικά και δημογραφικά στοιχεία όσον αφορά την προέλευση και τη γενετική σύνθεση των κατοίκων της Βουλγαρίας, δηλαδή ότι η σημερινή σύνθεση των κατοίκων της προέρχεται από τους προγόνους που ζούσαν στην περιοχή μέχρι τον 5ον αιώνα μ.Χ. και την επιμειξία τους κυρίως με Σλάβους και πρωτο-Βουλγάρους, εφόσον ποσοστό που κυμαίνεται από 5,2% έως 7% των γονιδίων της γενετικής σύστασης των Βουλγάρων έχει Ασιατική προέλευση (Μογγολική καταγωγή).

ε) Οι Τούρκοι διαφέρουν στη γενετική τους κληρονομιά από τους Έλληνες. Τουλάχιστον 30% της DNA σύστασης των σημερινών Τούρκων έχει προέλευση από πληθυσμούς της Κεντρικής Ασίας (Μογγολική καταγωγή).
Ως εκ τούτου οι ΄Ελληνες, εξαιτίας θρησκευτικών, πολιτισμικών, γλωσσικών, ηθολογικών και άλλων λόγων, δεν ήρθαν σε μεγάλο βαθμό σε επιμειξίες με Τούρκους με Μογγολική καταγωγή.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"