Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για σειρά εμπρησμών στην Αχαΐα, με τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ένας 19χρονος που ομολόγησε εμπλοκή στη φω...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για σειρά εμπρησμών στην Αχαΐα, με τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ένας 19χρονος που ομολόγησε εμπλοκή στη φωτιά στα Συχαινά και μία προσαγωγή, καθώς οι αρχές εντοπίζουν κρίσιμα στοιχεία και μαρτυρίες που συνδέουν τους υπόπτους με τις πυρκαγιές
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αχαΐας μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές.
Ομολογία 19χρονου για τη φωτιά στα Συχαινά
Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας 19χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή Συχαινά της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την ίδια φωτιά έχει συλληφθεί και ένας 27χρονος, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση μέχρι στιγμής.
Στοιχεία από την έρευνα και μαρτυρίες
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 19χρονος υπέδειξε το σημείο της φωτιάς και περιέγραψε τις κινήσεις του ίδιου και του 27χρονου. Επιπλέον, υπάρχει μαρτυρία γυναίκας που φέρεται να δήλωσε: «τους είδα να πετάνε μπουκάλι». Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε μπουκάλι με πιθανό εύφλεκτο υλικό, το οποίο φέρεται να πέταξε ένας από τους δύο σε δασική περιοχή.
Αντικείμενα στην κατοχή του 27χρονου
Για τον 27χρονο, πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στην κατοχή του βρέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο είχε μαζί του όταν προσέγγισε το σημείο της φωτιάς. Μέσα στο σακίδιο υπήρχε αναπτήρας και κινητό τηλέφωνο, στοιχεία που εξετάζονται από τις αρχές.
Το βράδυ της Τετάρτης, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν το δίκυκλο με τα δύο νεαρά άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Τρίτη σύλληψη για φωτιά στο Γηροκομείο
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη συνελήφθη και ένας 25χρονος για πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΟΡΕΝ, ο νεαρός φαίνεται να σκύβει σε χωράφι και, αφού αποχωρεί, εμφανίζεται καπνός και ξεσπά φωτιά, η οποία επεκτάθηκε λόγω ισχυρών ανέμων.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου, το οποίο κινούταν στην περιοχή Αρόη με τέσσερις αναπτήρες το βράδυ της Τετάρτης. Το περιστατικό εξετάζεται στο πλαίσιο των ερευνών για εμπρησμούς.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις δύο συλλήψεις για τη φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν εμπλεκομένων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από βραδινές ώρες 12 Αυγούστου 2025, στην περιοχή Συχαινά Αχαΐας.
Από την αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, την πραγματοποίηση λοιπών ανακριτικών πράξεων και την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 19 ετών.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανόν εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή δασικής έκτασης.
πηγη
