«Η απειλή απέναντι στην Ευρώπη δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα – Προέρχεται μέσα από την Ευρώπη» Ανηλεές ήταν το σφυροκόπημα που εξαπέλυ...
US Vice President J.D. Vance said:
— -- GEROMAN -- time will tell - 👀 -- (@GeromanAT) February 14, 2025
"The threat that worries me most about Europe is not Russia, not China, not any other external factor. I worry about the threat from within, the retreat of Europe from some of its most important values, the values that separate it from the… pic.twitter.com/CWARNbhuoP
JD Vance slams Europe for retreating from its own values, allowing Western Civilization to lose itself. pic.twitter.com/dQxF56RIS8
— Libby Emmons (@libbyemmons) February 14, 2025
Ασκώντας έντονη κριτική στις κοινωνικέςπολιτικές σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ότι η πιο σημαντική πρόκληση ασφαλείας στην ήπειρο είναι η μετανάστευση.
«Στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ελευθερία του λόγου, φοβάμαι, βρίσκεται σε υποχώρηση», είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
«Από όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έθνη που εκπροσωπούνται εδώ στη Διάσκεψη του Μονάχου, πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επείγον από τη μαζική μετανάστευση», τόνισε.
«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους λαούς, ακόμη και όταν αυτοί εκφράζουν απόψεις που διαφωνούν με την ηγεσία τους», συνέχισε ο Βανς.
«Χρειάζεστε δημοκρατικές εντολές για να επιτύχετε οτιδήποτε έχει αξία τα επόμενα χρόνια. Αν μάθαμε κάτι τα τελευταία χρόνια, είναι ότι οι αδύναμες εντολές παράγουν ασταθή αποτελέσματα».
«Κανένας ψηφοφόρος σε αυτή την ήπειρο δεν πήγε στις κάλπες για να ανοίξει τις πύλες σε εκατομμύρια ανεξέλεγκτους μετανάστες.
Αλλά ξέρετε τι ψήφισαν στην Αγγλία; Ψήφισαν υπέρ του Brexit και, συμφωνείται ή όχι, το ψήφισαν. Και όλο και περισσότερο σε όλη την Ευρώπη, ψηφίζουν πολιτικούς ηγέτες που υποσχέθηκαν να βάλουν ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση», συνέχισε.
Οι εκλογές στη Ρουμανία
Το κορυφαίο παράδειγμα του Τζέι Ντι Βανς για την εσωτερική απειλή ήταν οι πρόσφατα ακυρωμένες εκλογές στη Ρουμανία.
Τον Δεκέμβριο, το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές μετά από κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη και αποφάσισε ότι ολόκληρη η διαδικασία, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, θα έπρεπε να επαναληφθεί.
«Μου έκανε εντύπωση που ένας πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος πήγε πρόσφατα στην τηλεόραση και ακουγόταν χαρούμενος που η ρουμανική κυβέρνηση μόλις ακύρωσε μια ολόκληρη εκλογή», είπε ο Βανς.
Έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν από το ανώτατο συμβούλιο ασφαλείας της Ρουμανίας πριν από την ακύρωση των εκλογών ανέφεραν ότι η χώρα ήταν στόχος «επιθετικών υβριδικών ρωσικών επιθέσεων» σε μια περίοδο διαδοχικών εκλογών.
«Τώρα, όπως καταλαβαίνω, το επιχείρημα ήταν ότι η ρωσική παραπληροφόρηση είχε μολύνει τις ρουμανικές εκλογές, αλλά θα ζητούσα από τους Ευρωπαίους φίλους μου να έχουν κάποια προοπτική», σχολίασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.
«Αν η δημοκρατία σας μπορεί να καταστραφεί με μερικές ψηφιακές διαφημίσεις 100.000 δολαρίων από μια ξένη χώρα, τότε δεν ήταν πολύ δυνατή εξ αρχής», πρόσθεσε.
«Το να εκφράζεις απόψεις δεν αποτελεί παρέμβαση στις εκλογές, ακόμα κι αν αυτό το άτομο έχει μεγάλη επιρροή. Αν εμείς επιβιώσαμε τουλάχιστον 10 χρόνια από το κήρυγμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, οι Ευρωπαίοι μπορείτε να επιβιώσετε και από τον Έλον Μασκ», σχολίασε «χιουμοριστικά», όπως είπε ο ίδιος ο Βανς.
Make Europe Great Again!
— Elon Musk (@elonmusk) February 14, 2025
MEGA, MEGA, MEGA
pic.twitter.com/Mk5NJXxxeC