GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιστορική καταδίκη στις ΗΠΑ: Ένοχος για τρία κακουργήματα ο Χάντερ Μπάιντεν

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες Ο πρώτος γιος εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακούργημα έ...

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες

Ο πρώτος γιος εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακούργημα έγινε ο Χάντερ Μπάιντεν μετά την ετυμηγορία των ενόρκων που τον έκρινε ένοχο για τις τρεις κατηγορίες περί οπλοκατοχής.
Ο 54χρονος γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε την Τρίτη ένοχος και για τις κατηγορίες για οπλοκατοχή που αντιμετώπιζε, καθώς οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι παραβίασε τους νόμους που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τους τοξικομανείς να κατέχουν πυροβόλα όπλα.

Η καταδίκη του Χάντερ Μπάιντεν σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιο τόσο κοντινό συγγενικό μέλος της οικογένειας ενός προέδρου των ΗΠΑ κρίνεται ένοχο για έγκλημα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παρόλο που οι κατηγορίες για τα εγκλήματά του προϋπήρχαν της θητείας του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου, η καταδίκη ήρθε ενόσω ήταν επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αντιμέτωπος μέχρι και με 25 χρόνια φυλάκιση

Πλέον και μετά την καταδίκη του και για τις τρεις κατηγορίες ο Χάντερ Μπάιντεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο μέχρι και 750.000 δολάρια.

Ειδικότερα, η μέγιστη ποινή για ψευδή δήλωση κατά την αγορά πυροβόλου όπλου είναι 10 έτη. Η μέγιστη ποινή για ψευδή δήλωση σχετικά με πληροφορίες που πρέπει να τηρούνται από ομοσπονδιακό έμπορο πυροβόλων όπλων με άδεια είναι 5 έτη και η μέγιστη ποινή για κατοχή πυροβόλου όπλου από πρόσωπο που είναι παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε ελεγχόμενη ουσία είναι 10 έτη.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανότατα θα λάβει πολύ λιγότερα χρόνια από το ανώτατο όριο, καθώς δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια άλλη παρόμοια ποινή κατά το παρελθόν.

Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να υπάρξει ποινή φυλάκισης εάν τηρούνται οι όροι της προδικαστικής αποφυλάκισης.

«Δεν αναμένουμε ότι θα κρατηθεί εν αναμονή της καταδίκης. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ημερομηνία καταδίκης που πιθανότατα θα οριστεί σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CNN επί νομικών ζητημάτων, Πόλα Ριντ.

ΠΗΓΗ