GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι της Συρίας ανέβαλαν τις εκλογές για τον Αύγουστο: Προοίμιο δημιουργίας κουρδικού κράτους

Οι ΗΠΑ θέλουν με κάθε τρόπο να χάσει Συρία το 30% της επικράτειάς της μαζί με τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ Οι Κούρδοι της Συρίας ανέβαλ...

Οι ΗΠΑ θέλουν με κάθε τρόπο να χάσει Συρία το 30% της επικράτειάς της μαζί με τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ

Οι Κούρδοι της Συρίας ανέβαλαν τις εκλογές τους που ήταν προγραμματισμένες για τις 11 Ιουνίου.

Πλέον θα διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Η αναβολή έγινε κατόπιν πιέσεων της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον.

Οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία να γίνουν εκλογές στα κουρδικά εδάφη για να αποσπαστούν οι Κούρδοι οριστικά από την Συρία και καταυτόν τον τρόπο να χαθούν και πετρελαιοπηγές της Nτέιρ Εζόρ, για την Δαμασκό.
Χωρίς αυτές η Συρία δεν θα μπορέσει ποτέ να ορθοποδήσει κάτι το οποίο επιθυμούν οι Αμερικανοί καθώς το αραβικό κράτος είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας.

Βέβαια προκαλεί εντύπωση η πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που ακολουθούν οι ΗΠΑ καθώς στην περίπτωση της που κρανία δεν θέλουν με τίποτε εδάφη της να ενσωματωθούν στην ρωσική επικράτεια αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος όπως η Συρία να χάσει το 30% της επικρατείας της, μαζί με τους ενεργειακούς πόρους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όλα τα ΜΜΕ σιωπούν πάνω σ’ αυτό σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Η Άγκυρα από την άλλη δεν θέλει να διεξαχθούν αυτές εκλογές γιατί γνωρίζει πως είναι το προοίμιο δημιουργίας κουρδικού κράτους.

Το κουρδικό κράτος για τους Τούρκους είναι το αντίστοιχο με το παλαιστινιακό κράτος για τους Ισραηλινούς: Είναι «κόκκινο πανί».


πηγη