GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, που υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση αποφασίστηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει ...


Κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, που υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση αποφασίστηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει έγκλειστος στην φυλακή.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς κρίθηκε πως «οι αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα και το περιεχόμενο αυτών των καθιστούν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων».

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την άσκηση έφεσης κατά του πρώτου βουλεύματος που επέτρεπε στον Νίκο Μιχαλολιάκο την έξοδο από τη φυλακή και την οποία άσκησε ο αντεισαγγελέας εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε 13 έτη κι 6 μήνες, για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» έχει επιδείξει «κακή διαγωγή με βάση δημοσιεύσεις του στο διαδίκτυο υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση».

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι «επικίνδυνος για την τέλεση νέων εγκλημάτων, δεδομένης της διαγωγής που έχει επιδείξει στη φυλακή».

Ο καταδικασμένος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε με όρους έπειτα από σχετικό βούλευμα δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με το βούλευμα 121/2024 του είχαν επιβληθεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική, της παραμονής του σε συγκεκριμένο μέρος, της εμφάνισης του μια φορά του μήνα στο ΑΤ της Πεύκης και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

πηγη