GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κινδυνεύει και η χώρα μας μαζί με τις υποδομές του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη; Ο Πούτιν αμόλησε Τσετσένους δολοφόνους στην ΕΕ

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Μεταφορά 100 ρωσικών πυρηνικών κεφαλών στο Καλίνινγκραντ”; Δάκτυλος της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR) βλέπου...

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Μεταφορά 100 ρωσικών πυρηνικών κεφαλών στο Καλίνινγκραντ”; Δάκτυλος της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR) βλέπουν ουσιαστικά οι Πολωνοί σε έκρηξη εργοστασίου

Παράκρουση επικρατεί στην Πολωνία σχετικά με την δράση ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκονται αρχικά σε έκρηξη εργοστασίου στην χώρα, ενώ μιλούν και για πιθανή μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στο ρωσικό Καλίνινγκραντ που βρίσκεται 160 μίλια απόσταση από την Βαρσοβία.   

«Η Ρωσία μπορεί να αποθηκεύει έως και 100 πυρηνικές κεφαλές στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται περίπου 260 χιλιόμετρα (160 μίλια) από τη Βαρσοβία.
Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιθανή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλάβ Σικόρσκυ.


Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζουν κύμα δολιοφθορών στην Ευρώπη

Η Ρωσία έχει αλλάξει την τακτική της στη Δύση από τη διεξαγωγή υβριδικών επιχειρήσεων σε πράξεις δολιοφθοράς, αναφέρει δυτικό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ειδικό αναλυτή “οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν έναν λόγο για την εφαρμογή του Άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η έκρηξη στο αμυντικό εργοστάσιο Mesko στο Skarzysko-Kamienna, στο Świętokrzyskie (νοτιοανατολικό τμήμα της Πολωνίας), ήταν δολιοφθορά των Ρώσων με στόχο την αποδυνάμωση του αμυντικού δυναμικού της Πολωνίας.

Το Κρεμλίνο θέλει να παραλύσει την ικανότητα της Βαρσοβίας να αντισταθεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Λευκορωσία, καθώς και ελαχιστοποιήσει τη στρατιωτική βοήθεια της Πολωνίας στην Ουκρανία.

Μια τέτοια πράξη δολιοφθοράς θυμίζει τη ρωσική επίθεση σε αποθήκες πυρομαχικών στη Βρετίτσα στις 16 Οκτωβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου 2014.

Οι αποθήκες αυτές είχαν πυρομαχικά από μια τσέχικη εταιρεία που προμήθευε όπλα την Ουκρανία.

Πιστεύουμε ότι η δολιοφθορά στην Πολωνία είναι μέρος της επιχείρησης που περιλαμβάνει επίσης αυτοπροκληθείσα έκρηξη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Roissy-en-Francemunicipality.

Η πράξη είχε σκοπό να καταστρέψει γαλλικό στρατιωτικό εξοπλισμό που προορίζονταν για τον ουκρανικό στρατό.

Προηγουμένως, επιστήσαμε την προσοχή στους κινδύνους δολιοφθοράς στους σιδηροδρόμους και ειδικά στα βαγόνια  μεταφοράς πυρομαχικών.

Εκτιμούμε ότι πίσω από όλες αυτές τις δολιοφθορές βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών,  και μια ειδική μονάδα ( εκτελεστών) που έχει ήδη αναφερθεί στο πλαίσιο των ενεργών ρωσικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Είναι αποκαλυπτικό ότι οι Ρώσοι απέφυγαν από τη διεξαγωγή τέτοιων επιθετικών επιχειρήσεων ακόμα και  κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ενώ στην συνέχεια έδρασαν με τη βοήθεια φίλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η χρήση των δικών της μονάδων στρατιωτικών πληροφοριών για τη δραστηριότητα σαμποτάζ στη Δύση σηματοδοτεί ότι η ηγεσία του Κρεμλίνου ωθείται σε τη γωνία και λειτουργεί σε περιορισμένες συνθήκες ελιγμών.

Αν και, παρόλα αυτά, αμφιβάλλουμε ακόμη  ότι το Κρεμλίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει αντισυμβατικά όπλα για να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι η πιθανότητα συχνότερων σαμποτάζ και τρομοκρατικών ενεργειών, κυρίως στην Ευρώπη, είναι αρκετά υψηλή.

Η σύλληψη ενός Τσετσένου πολίτη που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία αποδεικνύει επίσης την άποψη μας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κρεμλίνο και η ηγεσία της Τσετσενίας, η οποία ελέγχει την τσετσενική διασπορά στην Ευρώπη,  την χρησιμοποιεί σε επίσημες στρατιωτικές επιχειρήσεις, και βρίσκεται πίσω από αυτήν την οργάνωση επίθεσης.

Οι κακές απαντήσεις της Ευρώπης στις ρωσικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς θα θεωρηθούν σίγουρα από τη Μόσχα ως αδυναμία, και ως σαφές μήνυμα για την επέκταση και τη ριζοσπαστικοποίηση αυτών των επιχειρήσεων.

Επομένως, μια στρατιωτική απάντηση, θα ήταν η καλύτερη αντίδραση στις δολιοφθορές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη”, καταλήγει ο ίδιος.

Η αποκάλυψη είναι ότι ήδη έχουμε έναν  ακήρυχτο πόλεμο εντός Ευρώπης μέσα στις καρδιά μεγαλουπόλεων κατά στρατιωτικών στόχων, αποθηκών και αρχηγείων του ΝΑΤΟ, πιθανότατα στο μέλλον και στην Ελλάδα.


πηγη