GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δήλωση Α.Σκέρτσου δείχνει ότι κάποιοι στη ΝΔ δεν βάζουν μυαλό: «Αν το ν/σ για ΛΟΑΤΚΙ+ είναι αιτία της ήττας έχει… καλώς»

Αδιαφορεί για τις πραγματικές αιτίες της ήττας ο υπουργός Επικρατείας Παρά την κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ, η οποία αν και είχε θέσει τον...

Αδιαφορεί για τις πραγματικές αιτίες της ήττας ο υπουργός Επικρατείας

Παρά την κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ, η οποία αν και είχε θέσει τον πήχη στο… 33% έλαβε τελικά 28,31% λαμβάνοντας σχεδόν  1 εκατ. λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023, η κυβέρνηση φαίνεται μάλλον αδιάφορη για τις αιτίες που την οδήγησαν σε αυτά τα ποσοστά.

Μία από αυτές ήταν βέβαια ο νόμος για το γάμο των ομοφυλόφιλων. Κάποιοι όμως εντός της κυβέρνησης αδιαφορούν και μάλιστα επιδεικτικά, σχεδόν προκλητικά,  ερχόμενη σε ρήξη με την ίδια την εκλογική βάση του κυβερνητικού κόμματος.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος  και παρά το γεγονός  ότι πολλοί στη ΝΔ (ανάμεσά τους και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης), εκτίμησαν  ότι ο νόμος για τους γάμους των ομοφυλόφιλων έβλαψε εκλογικά το κόμμα- ο Α. Σκέρτσος όχι μόνο αδιαφόρησε επιδεικτικά αλλά συνέχισε στο ίδιο «μονοπάτι» που οδήγησε τη ΝΔ στο 28%:

«Πήραμε μια πολιτική απόφαση να κάνουμε το αυτονόητο, το οποίο συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Προφανώς δεν θα μπορούσε να φέρει πολιτικά και εκλογικά οφέλη, είναι όμως μια αυτονόητη πολιτική πράξη που έγινε πολιτική από την κυβέρνηση αυτή, είναι γενναία πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Αν είναι να υπάρχει πολιτικό κόστος για τέτοιες κατακτήσεις σε επίπεδο κοινωνικών δικαιωμάτων, ας είναι κι αυτό».

Έτσι ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά χαράσσει γραμμή μόνος λέγοντας πως το κόμμα της ΝΔ θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, που έχει ακολουθήσει έως τώρα και ίσως και με περισσότερη  ένταση.

 «Ακόμη και με χαμηλότερα ποσοστά», τόνισε, «υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό, τη Νέα Δημοκρατία».

Όσον αφορά την αποχή  που καταγράφηκε την Κυριακή, εκτίμησή του ήταν πως «αυτό δείχνει ότι οι ευρωεκλογές δεν συγκινούν, δεν κινητοποιούν τους πολίτες», αν και ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε, υπάρχει και η αντίφαση: από τη μία η επιθυμία για μια πιο ευρωπαϊκή πορεία, όπως κατεγράφη στις εθνικές εκλογές, αλλά, τώρα, την ώρα της ευρωκάλπης, διαπιστώθηκε από αδιαφορία ως δυσφορία.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός παρατήρησε ότι δεν έχει δει στο παρελθόν τόσο φιλοευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία, όπως αυτή που έκανε το κυβερνών κόμμα.

Μήπως είναι όμως αυτός ο λόγος  που οι πολίτες προτίμησαν την παραλία;

«Τα τελευταία πέντε χρόνια εμείς έχουμε καταφέρει να στρίψουμε την ευρωπαϊκή πολιτική προς τα ελληνικά συμφέροντα».

Οπως επίσης σημείωσε ο Ακης Σκέρτσος, ο Πρωθυπουργός συνειδητά έλαβε δύσκολες αποφάσεις κατά το πρώτο έτος αυτής της δεύτερης τετραετίας, φέρνοντας το παράδειγμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Θέμα, το οποίο, όπως παρσδέχθηκε, «μπορεί να έχει κοστίσει σε κάποιες ψήφους. Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη, λελογισμένα μεγαλύτερη επιβάρυνση σε σχέση με αυτό που πλήρωναν μέχρι το 2023. Μπορεί να μην πήγαν να ψηφίσουν»

Παράλληλα ο Σκέρτσος δεν είδε καμία ουσιαστική απώλεια ποσοστών για τη ΝΔ, καθώς δεν την καρπώθηκαν τα άλλα κόμματα, άρα κατά συνέπεια υπονόησε ότι εξακολουθούν να είναι δικές μας απλά δεν κινητοποιήθηκαν.

 «η Νέα Δημοκρατία έχει περίπου 740.000 λιγότερες ψήφους που, όμως δεν βλέπω να έχουν πάει σε άλλα κόμματα. Σε σχέση με τις περυσινές κάλπες οι λιγότερες ψήφοι είναι περίπου 1 εκατ., που εκτιμώ ότι κάθισαν σπίτι τους».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι

«συγκρίνοντας την κάλπη του 2023, για τα κόμματα που είναι δεξιότερα της ΝΔ, με αυτήν του 2024, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε απόλυτους αριθμούς. Πέρυσι οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη συγκέντρωσαν 670.000 ψήφους, φέτος η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής έχουν συγκεντρώσει 662.000 ψήφους».


πηγη