GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η επίσκεψη Ράμα είναι καταλύτης εξελίξεων - Μετά το “τουρκογενές” ΚΙΕΦ έρχεται και “ αλβανικό” κόμμα στην Ελλάδα;

Σέρβος Αντιπρόεδρος : Η Μεγάλη Αλβανία μπορεί να αποτραπεί μόνο από τους Σέρβους αλλά και από τους Έλληνες Ο Ράμα ήρθε στην Αθήνα με προτροπ...

Σέρβος Αντιπρόεδρος : Η Μεγάλη Αλβανία μπορεί να αποτραπεί μόνο από τους Σέρβους αλλά και από τους Έλληνες

Ο Ράμα ήρθε στην Αθήνα με προτροπή Ερντογάν και σε συνδυασμό με την προκλητική Σκοπιανή Σιλιάνοφσκα ασκήθηκε μεγάλη πίεση στην Αθήνα πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Αυτό εκτιμάται ότι ήταν πιθανόν σχέδιο τουρκικής εμπνεύσεως.

Ο λόγος ήταν απλός και αφορούσε την άσκηση πιέσεως στην Ελλάδα για την εθνικιστική ατζέντα των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο, η οποία δεν έγινε δεκτή από την ελληνική ανώτατη πολιτική ηγεσία κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα.

Έρχεται “αλβανικό κόμμα” στην Ελλάδα μετά το γνωστό για τις πολύ στενές σχέσεις του με την Άγκυρα ΚΙΕΦ της Τσιγδέμ Ασάφογλου;

Πολλοί ειδικοί και πολιτικοί παράγοντες το ανέφεραν αυτό όταν είδαν 6.000 συγκεντρωμένους Αλβανούς στο Γαλάτσι ν’ ακούν τον γνωστό σπόνσορα των εμπόρων ναρκωτικών Εντι Ράμα, να λέει όσα τραγελαφικά και ακατανόητα είπε κατά των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδος, έχοντας τουρκικές πλάτες φυσικά.

Πολλοί προέβλεψαν ότι κάποια στιγμή ένα αλβανικό κόμμα, όχι μόνο θα κάνει την εμφάνιση του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα συνεργαστεί και με το ΚΙΕΦ, που ήδη συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, με ατζέντα άκρως ανθελληνική και με βοήθεια από το “ Λευκό Σαράι” της Άγκυρας.

Εθνικιστικοί κύκλοι Αλβανών και Τούρκων εντός Ελλάδος, ετοιμάζονται να εμπλακούν στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, εξυπηρετώντας πιθανόν αλλότριους σκοπούς;

Κάποιοι λένε ότι έρχεται η ώρα που ως ελληνικό Έθνος θα πληρώσουμε την άκρατη νομιμοποίηση μεταναστών, και θα βγάζουμε αλλοεθνείς δημάρχους και βουλευτές όπως γίνεται στην Αγγλία, την Σκωτία και άλλες χώρες.

Η πολιτική συγκυρία πολλών “ επιθέσεων” κατά της Ελλάδος πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, η συγκυρία  της παρουσίας του προκλητικού Ράμα στην Αθήνα και η αναφορά της νέας Σκοπιανής προέδρου σε κράτος “ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, ήταν δύο ισχυρά κτυπήματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία δυστυχώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Η διπρόσωπη πολιτική Ράμα ήταν γνωστή στην Αθήνα εδώ και χρόνια, απλά η σύλληψη Μπελέρη ήταν το επιστέγασμα της θρασύτητας του αλβανικού εθνικισμού ενός πρωθυπουργού  του οποίου η μάνα είναι από την Βόρειο Ήπειρο, την οποία ο ίδιος ξεπουλάει πιθανόν και σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Από την άλλη πλευρά στο κρατίδιο των Σκοπίων, έκανε την εμφάνιση του το κόμμα των γνωστών Κομιτατζήδων, το VMRO, το οποίο έχει πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα στους βουλγαρο-Σέρβους κατοίκους που το αποτελούν μαζί με τους Αλβανούς.

Οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας απλά θα καμουφλάρουν τον σκοπιανό Εθνικισμό για κάποιο διάστημα, ώσπου αυτός θα κάνει εκ νέου την επανεμφάνιση του, εδικά  κατά της Ελλάδος.

Σέρβος Αντιπρόεδρος : Η Μεγάλη Αλβανία μπορεί να αποτραπεί μόνο από τους Σέρβους αλλά και από τους Έλληνες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας, Α.Βούλιν, αντέδρασε στην συγκέντρωση Αλβανών μεταναστών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην οποία μίλησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

«Την επόμενη φορά που η κυβέρνηση της Ελλάδας σκεφτεί να αναγνωρίσει το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, ας θυμηθεί πώς ήταν  η παρουσία του Έντι Ράμα στη μέση της Αθήνας», έγραψε ο Βουλίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που ο Ράμα δεν μπορούσε να ζήσει στα Τίρανα το έζησε στην Αθήνα.

«Η αναγνώριση του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου από τις ελληνικές αρχές, καθώς και η ένταξη της Πρίστινα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα ήταν μια ανυπολόγιστη συμβολή της κυβέρνησης της Ελλάδας και της Ντόρας Μπακογιάνη στη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας.

Μόνο οι Σέρβοι αλλά και οι Έλληνες, οι αγαπητοί μας Έλληνες μπορούν να το σταματήσουν, να το σκεφτούν αυτό», είπε ο Βουλίν.   

Μέσα σε όλα αυτά η ελληνική εξωτερική πολιτική οφείλει να προλαμβάνει και να εξουδετερώνει κάθε “ εστία φωτιάς” πάει να ανάψει με δράσεις και συμμαχίες στην περιοχή.


ΠΗΓΗ