GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ντροπή Έλληνες!

Άρθρο Γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή* Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ Χθες 19 Μαΐου 2024, ήταν ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας...

Άρθρο Γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή*

Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ


Χθες 19 Μαΐου 2024, ήταν ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ημέρα πένθους και γνώσης.

Πένθους για τις 353.000 Ελληνικές ψυχές που χάθηκαν. Γνώσης όμως γιατί; Θα ρωτούσε κανείς, αφελώς.

Μα η απάντηση είναι προφανής. Γνώσης του τι σημαίνει Τουρκία και φανατισμένος Τούρκος. Πόσο δόλιος, μισαλλόδοξος και εχθρός της Ελλάδος είναι. Πως γαλουχείται και νιώθει για τους Έλληνες. Πως έχει συμπεριφερθεί σ ‘εμάς τους Έλληνες, όχι μόνο το επίσημο κράτος, αλλά και ο απλός λαός, όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι τόσο λίγες που υφίστανται απλώς για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ωστόσο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, διάλεξε την κατάλληλη εκπομπή, για να «απαλύνει τον ΠΟΝΟ μας»! Για να «βρουν μια ικανοποίηση τόσο οι σφαγιασμένες και αδικοχαμένες ψυχές όσο και οι επιζώντες συγγενείς τους»!  

Έτσι χθες πριν τα μεσάνυχτα, γνωστή δημοσιογράφος του καναλιού, στην εκπομπή της, ακολουθώντας ίσως τη γραμμή που χάραξε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός μας, βάλθηκε να μας πείσει για το «πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι Τούρκοι πολίτες» και «πόσο καλές είναι οι σχέσεις τους με τους Έλληνες» στα ακριτικά μας νησιά και στον Έβρο. Ναι ο τουρίστας Τούρκος συμπεριφέρεται κόσμια. Ποια όμως η θέση του αν ανοίξεις συζήτηση για τις Τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας; Τι θέση παίρνει; Στο μεγαλύτερο ποσοστό την επίσημη θέση του Τουρκικού Κράτους.

Ξέχασε επίσης να μας πει, ποιοι ήταν αυτοί που βίασαν και σκότωσαν εν ψυχρώ γυναίκες, παιδιά και αιχμαλώτους, στη Σμύρνη το 1922, στα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη το 1955, στην Κύπρο το 1974 κ.α. Δεν ήταν οι Τούρκοι πολίτες; Ή μήπως ήταν μόνο οι Τούρκοι πολιτικοί αυτοί που διέπραξαν τις φρικαλεότητες; Δεν είναι οι ίδιοι Τούρκοι πολίτες αυτοί που κάθε ημέρα παραβιάζοντας την κυριαρχία μας, δηλαδή ακόμη και τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο, κλέβουν το βιός των Ελλήνων ψαράδων;  Δεν είναι αυτοί που ζητωκραυγάζουν με λύσσα, όταν κάθε τόσο ο πρόεδρός τους εξαπολύει ανθελληνικές κορώνες; Είναι διαφορετικοί πολίτες αυτοί;

Ωστόσο, αμφότερες η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και η πίστη μας, διδάσκουν τη συγχώρεση. Όμως τη συγχώρεση μετά από την αντίστοιχη ειλικρινή μετάνοια του αμαρτήσαντα, πράγμα που δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει από την Τουρκία. Το Τουρκικό κράτος δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες που διέπραξε και προσπαθεί μάλιστα να τις καλύψει με ψευδείς θέσεις. Επιπλέον προσπαθεί να φανατίσει και πάλι την Τουρκική κοινωνία μέσω σχετικών διδασκαλιών στα σχολεία (όρα τα πρόσφατα περί «Γαλάζιας Πατρίδας») και δημόσιων εμπρηστικών ομιλιών κατά της Ελλάδας.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν πρόκειται να γίνει, διότι δυστυχώς η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο ως αποτελεσματικό όπλο οριστικής επίλυσης διαφορών, παράλληλα με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων. Και είναι αποτελεσματικό όπλο, διότι τρομοκρατεί τους υπό κάθαρση πληθυσμούς και έτσι όλα γίνονται ευκολότερα. Ας προσέξουμε την ανάλογη πρόσφατη συμπεριφορά της στην Κύπρο και το Κουρδικό Αφρίν.

Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τη Λήθη, την Αναξιοπρέπεια και την Ατίμωση των νεκρών Αδελφών μας που επιχειρείται στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να μας ανησυχεί και να μας συνεγείρει.  

Είναι ντροπή να γίνεται απόπειρα επηρεασμού και κατευνασμού του Έλληνα, για να δεχθεί στο τέλος κι’ άλλες ταπεινώσεις από τον θρασύδειλο γείτονα που λέγεται Τουρκία και Τουρκικός λαός.  Και πολύ περισσότερο είναι αίσχος, όταν γίνεται σε μια ημέρα τόσο «βαριά» για το Έθνος.



* Ο Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος ε.α, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 με καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου. Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε πρώτος το 1978.

Επιλέχθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις, φοίτησε στο σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκπαιδεύτηκε ως Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως και Υποβρύχιος Καταστροφέας (ΟΥΚ), υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες των Καταδρομών και του Πεζικού, αλλά και σε επιτελεία σε Ελλάδα και εξωτερικό (ΟΑΣΕ – Βιέννη, κ.α.). Διοίκησε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και την 98 ΑΔΤΕ (επιπέδου Μεραρχίας)

Αποστρατεύθηκε το 2011 ως Αντιστράτηγος

Κατέχει Diploma και Μάστερ στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (University οf Essex), είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ (Ρώμη) και του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας (CEDS).

Διετέλεσε διαλέκτης των Σχολών Εθνικής Αμύνης και Πολέμου και Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (2020-23).

Είναι συνιδρυτής της εταιρείας «Advanced Battlefields Studies – Greece» και μέλος του «ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ».

Τον Απρίλιο του 2024 αποδέχθηκε, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς στην Πατρίδα και το Έθνος, πρόταση του Προέδρου του Κινήματος ΝΙΚΗ και συμπεριλήφθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο του.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 υιών.