GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το κεφάλι του αγάλματος της θεάς της Υγείας

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Υγεία απεικονίζεται συχνά με ένα μπολ στο αριστερό της χέρι και ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το δεξί της χέ...

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Υγεία απεικονίζεται συχνά με ένα μπολ στο αριστερό της χέρι και ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το δεξί της χέρι

Μια ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στον χώρο του αρχαίου οικισμού της Λαοδικείας στην επαρχία Ντενιζλί της νοτιοδυτικής Τουρκίας ανακάλυψε το άνω μέρος ενός αγάλματος της Υγείας, της θεάς της υγείας των αρχαίων Ελλήνων, αναφέρει το Azernews.

Το ηλικίας 2.100 ετών άγαλμα της κόρης του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής, ανακαλύφθηκε από ειδικούς με επικεφαλής τον καθηγητή Jalal Shimshay από το Πανεπιστήμιο Pamukkale.

Κοινοποιώντας μια φωτογραφία του ευρήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σιμσέκ σημείωσε ότι το άγαλμα βρισκόταν κάτω από το έδαφος για περίπου δύο χιλιάδες χρόνια.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Υγεία απεικονίζεται συχνά με ένα μπολ στο αριστερό της χέρι και ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το δεξί της χέρι.

πηγη