GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν - Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες Η πολύ άσχημη κατ...

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Η πολύ άσχημη κατάσταση στην Νέα Καληδονία, ανάγκασε το Παρίσι να στείλει ενισχύσεις με στρατιώτες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων για την αποκατάσταση της τάξης, με ένα απόσπασμα πολλών εκατοντάδων δυνάμεων ασφαλείας από τη Μασσαλία.

Η πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο TikTok , που στη Γαλλία ονομαζόταν εργαλείο υποκίνησης αναταραχών, έχει αποκλειστεί στη χώρα.

Οι ντόπιοι της Νέας Καληδονίας επιτίθενται σε γαλλικές αποθήκες και κέντρα διοίκησης, ενώ η αστυνομία και ο γαλλικός στρατός επιδιώκουν πρωτίστως την προστασία των αεροδρομίων και των υποδομών ζωτικής σημασίας.


5.000 ντόπιοι αυτόχθονες Κανάκ επιχειρούν στην πρωτεύουσα Νουμέα, όπου οι ταραχοποιοί απέκλεισαν αρκετούς αυτοκινητόδρομους με καμένα αυτοκίνητα.

Πρόκειται για κανονική εξέγερση, αυτό που γίνεται στην Νέα Καληδονία, όπου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμούς.

Η Νουμέα ήταν ο επαναλαμβανόμενος στόχος τους τελευταίους μήνες προσπαθειών αποσταθεροποίησης με στόχο τη Γαλλία.

Το Αζερμπαϊτζάν, αλλά κυρίως η Τουρκία, είναι ύποπτοι για την εκμετάλλευση των αυτονομιστών της Νέας Καληδονίας.

Δεν είναι πλέον μυστικό για τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) για ξεκάθαρη πλεκτάνη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, πίσω από τους Καληδονίους αυτονομιστές, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ.

Την 1η Μαρτίου, εκπρόσωποι των αυτοχθόνων πληθυσμών είχαν μεταβεί σε διεθνή διάσκεψη για την απο-αποικιοποίηση στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με γαλλική πηγή πληροφοριών, τα έξοδα μεταφοράς της αντιπροσωπείας των Καληδονίων πληρώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή την ΜΙΤ, η οποία ελέγχει τους Αζέρους.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, εκδόθηκε μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνονταν στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας τις «αποικιοκρατικές υπερβολές της Γαλλίας».

Αυτό το νέο επεισόδιο είναι μέρος μιας σειράς προσπαθειών αποσταθεροποίησης του νησιού από τον Ερντογάν προς τον Γάλλο πρόεδρο.

Το περασμένο φθινόπωρο, μια επιχείρηση υπό την ηγεσία του Μπακού κατά της επίσκεψης του Γάλλου Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων στη Νουμέα ματαιώθηκε από την γαλική αντικατασκοπεία.

Τις ημέρες μετά την αποκάλυψη αυτού του ελιγμού από το Europe 1, ξεκίνησε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με στόχο τη Γαλλία από την Τουρκία.

Γάλλος δημοσιογράφος: Σε κίνδυνο από την τουρκική οργάνωση Milli Görüş

Ποια είναι όμως αυτή η οργάνωση των Τούρκων και τι επιδιώκει;

Γάλλοι απόστρατοι Αξιωματικοί είχαν στείλει επιστολή με θέμα το ακραίο ισλάμ και τους κινδύνους στην χώρα.

Οι Γάλλοι έμπειροι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί δεν προειδοποίησαν μόνο τον Μακρόν, αλλά ολόκληρη την ΕΕ, που οφείλει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά.

Το ακραίο ισλάμ συνεπικουρούμενο από την Τουρκία και τις οργανώσεις της απειλεί μια χώρα σαν την Γαλλία, ενώ η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία συνεχίζουν να “χαϊδεύουν” τον νεο-Οθωμανισμό του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν.  

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική οργάνωση Millî Görüş που πάιζει ύποπτο ρόλο σε όλα αυτά, ιδρύθηκε από υποστηρικτές του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Necmettin Erbakan, έναν από τους πιο σημαντικούς ισλαμιστές πολιτικούς της χώρας.

Το κίνημα έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και λειτουργεί σε όλη την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη. Όμως η Ισλαμική Συνομοσπονδία Milli Gorus στη Γαλλία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με έναν νέο κυβερνητικό χάρτη με στόχο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Η διείσδυση της συγκεκριμένης ισλαμικής οργάνωσης σε Γαλλία και ΕΕ στην τουρκική διασπορά , αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, με στόχο να επηρεάσει τις πολιτικές εσωτερικές ισορροπίες εντός των ευρωπαϊκών κρατών.


πηγη