GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ταυτότητα και Δημοκρατία: Αποβολή του AfD από την ευρωομάδα

Με τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της Μ.Λεπέν Η απόφαση να αποβληθεί το γερμανικό δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) από την ευρ...

Με τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της Μ.Λεπέν

Η απόφαση να αποβληθεί το γερμανικό δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) από την ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID) λήφθηκε μετά από αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μαξιμίλιαν Κραχ.

Η δήλωσή του ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες» αποτέλεσε την αφορμή για την απόφαση αυτή, η οποία προήλθε μετά από διαδοχικές αντιπαραθέσεις και κριτική για τη ριζοσπαστική στάση του κόμματος.

Δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση

Η ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία», που φιλοξενεί δεξιά κόμματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε την αποβολή του AfD μετά από ψηφοφορία.

Οι δηλώσεις του Κραχ στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από το γαλλικό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» (RN) της Μαρίν Λεπέν, που δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί πλέον με το AfD.

Η αποβολή του AfD αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία», καθώς το AfD είχε σημαντική δημοσκοπική δύναμη στη Γερμανία και αναμενόταν να εκλέξει 16 ευρωβουλευτές στις επερχόμενες εκλογές.

Παρά την αποβολή, το κόμμα συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στη γερμανική πολιτική σκηνή, αν και αντιμετωπίζει ενισχυμένη παρακολούθηση από τις εγχώριες υπηρεσίες ασφαλείας.

πηγη