GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αθήνα: Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μάικ Πομπέο και εκπρόσωποι από 22 χώρες συναντήθηκαν στην Αθήνα

Επιφανείς προσωπικότητες βρίσκονται στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Η ελίτ της ελληνοαμερικανι...

Επιφανείς προσωπικότητες βρίσκονται στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ελίτ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και διακεκριμένες προσωπικότητες από 22 χώρες συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για το διεθνές συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον Μάικ Πομπέο ως κεντρικό ομιλητή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο διοικητής των Αρχόντων των ΗΠΑ, που ανήκουν στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, Αντώνης Λυμπεράκης, ο υποδιοικητής και δικαστικός Θεόδωρος Μποζονέλης, και ο πνευματικός σύμβουλος του τάγματος, πατήρ Άλεξ Καρλούτσος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της διάσκεψης.

Στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης ο δισεκατομμυριούχος Τζων Κατσιματίδης, ο επιφανής λομπίστας Μάικ Μανάτος, ο κατασκευαστής Γιώργος Παντελίδης, ο Άλεξ Πρίτσος, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νικ Λαρυγγάκης, και ο πρόεδρος των Ελλήνων δικηγόρων της Νέας Υόρκης, Γιώργος Ζαπάντης.

Ο τίτλος του Άρχοντα, μαζί με τα οφίκια του Μέγα Λογοθέτη, του Χαρτοφύλακα, του Πρωτονοτάριου και άλλα 40, αποτελούν εκκλησιαστικά τιμητικά παράσημα που απονέμονται από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε άτομα που υπηρετούν την πίστη και συνεισφέρουν στην κοινωνία.

Αυτοί οι τίτλοι χορηγούνταν από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες και διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Το 1966, οι Άρχοντες του Αγίου Ανδρέα οργανώθηκαν επίσημα ως «Knights of St. Andrew» από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο, με τον Πιερ Ντε Μετς ως πρώτο διοικητή, ο οποίος είχε τον τίτλο του Άρχοντα Μεγάλου Σκευοφύλακα και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1976.

Ακολούθως, η αδελφότητα μετονομάστηκε σε Τάγμα του Αγίου Ανδρέα και αφιερώθηκε στην υποστήριξη της Ορθοδοξίας.

Από τους 1.250 Άρχοντες, οι 700 είναι από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζωρτζ Τσούνης. Υπάρχουν επίσης 550 Άρχοντες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

πηγη