GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αμερικανός ειδικός προειδοποιεί για capital control και πάγωμα αναλήψεων στις ΗΠΑ προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά και για την ΕΕ

Αμερικανός ειδικός Χιούγκ Χέντρυ σε πολίτες στις ΗΠΑ: Οι τράπεζες μπορεί να ισχυριστούν ότι τα χρήματά δεν είναι πλέον δικά σας και να παγώσ...

Αμερικανός ειδικός Χιούγκ Χέντρυ σε πολίτες στις ΗΠΑ: Οι τράπεζες μπορεί να ισχυριστούν ότι τα χρήματά δεν είναι πλέον δικά σας και να παγώσουν τις αναλήψεις

Από τον Μάρτιο του 2024, έχουμε μια μεγάλη νευρικότητα στους επενδυτές στις ΗΠΑ, χώρα ηγέτιδα της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τα μηνύματα που έρχονται από ειδικούς μιλούν για πιθανό τσουνάμι εξελίξεων που θα συμπαρασύρει όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ.

Το ζήτημα ξεκίνησε στην Αμερική όταν ένα σημαντικό σχέδιο για τη στήριξη του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος τελείωσε πρόσφατα, και ορισμένοι οικονομικοί ειδικοί φοβούνται μια νέα μεγάλη τραπεζική κρίση.

Στις 11 Μαρτίου, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τερμάτισαν το πρόγραμμα χρηματοδότησης τραπεζικής διάρκειας (BTFP), ενός χρόνου, ως απάντηση στις αποτυχίες των περιφερειακών τραπεζών Signature, Silvergate και Silicon Valley.

Αυτές οι τράπεζες κατέρρευσαν, όταν πελάτες έκαναν μαζική ανάληψη καταθέσεων, που αφορούσαν επιχειρήσεις τεχνολογίας ή κρυπτονομισμάτων που χρειάζονταν χρήματα για να καλύψουν τις ζημιές τους, ή επειδή υπήρχαν καλύτερα ποσοστά αποταμίευσης διαθέσιμα αλλού.

Αμερικανός ειδικός: Οι τράπεζες μπορεί να ισχυριστούν ότι τα χρήματά δεν είναι πλέον δικά σας και να παγώσουν τις  αναλήψεις

Ο διαχειριστής hedge fund και μακροοικονομικός εμπειρογνώμονας Χιούγκ Χέντρυ (Hugh Hendry), προειδοποιεί ότι το τραπεζικό σύστημα και η αμερικανική οικονομία συνολικά έχουν τεράστιο πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να ψάχνει τρόπους για να κλειδώσει τον τραπεζικό λογαριασμό σας, να απαγορεύσει κυριολεκτικά τις αναλήψεις από το τραπεζικό σύστημα», προειδοποίησε ο ίδιος.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Bloomberg Markets, ο Αμερικανός ειδικός είπε ότι «Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να ψάχνει τρόπους για να κλειδώσει τον τραπεζικό λογαριασμό σας, να απαγορεύσει κυριολεκτικά τις αναλήψεις από το τραπεζικό σύστημα», προειδοποίησε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο μαζικός πανικός και η φυγή κεφαλαίων μακριά από τον τραπεζικό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω μείωση της προσφοράς χρήματος M2 θα μπορούσε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρέμβει και να αποτρέψει τους πολίτες από το να αφαιρέσουν τα κεφάλαιά τους από το τραπεζικό σύστημα.

Το M2 είναι σύστημα μέτρησης της προσφοράς χρήματος που περιλαμβάνει μετρητά, καταθέσεις σε έλεγχο και άλλες καταθέσεις που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μετρητά.

"Μερικές φορές είναι κάπως σχετικό με τον πανικό. Θα σας συνιστούσα να πανικοβληθείτε. Έχετε δει τη μεγαλύτερη πτώση του συστήματος μέτρησης Μ2 αυτή τη στιγμή", είπε ο Χέντρι.

"Το Μ2 είναι καταθέσεις, όχι δάνεια. Αυτές είναι οι καταθέσεις που φεύγουν από το σύστημα και πηγαίνουν σε κεφάλαια της χρηματαγοράς."

Ο ειδικός επεσήμανε πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει οδηγήσει την οικονομία σε αυτή την κατάσταση.

Ο Χέντρι πρόσθεσε ότι "οι γραφειοκράτες που έχει εγκαταστήσει ο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν ήδη κινηθεί για να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν περιορίσει τα είδη των συσκευών που μπορούν να αγοράσουν, λογοκρίνουν τα ερωτήματα που μπορούν να εγείρουν για δίκαιες εκλογές και πολλά άλλα.

Τώρα το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός», είπε ο γκουρού της οικονομίας.

"Αυτό θα μπορούσε να φτάσει σε ένα κρεσέντο όπου το Υπουργείο Οικονομικών και η Fed μπορεί να χρειαστεί να εισέλθουν και στην πραγματικότητα να περιορίσουν το δικαίωμά σας ως πολίτη των ΗΠΑ να αποσύρετε τα χρήματα σας από τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ», συνέχισε ο ίδιος .

Ποιο είναι το σχέδιο οικονομικής επίθεσης στους πολίτες σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό

Ο ειδικός εξήγησε επίσης ότι η φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες δεν αφορά αποκλειστικά τους φόβους για το εάν η Federal Deposit Insurance Corporation θα εξασφαλίσει καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων, καθώς μια γενική εγγύηση για τις καταθέσεις δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Χέντρυ, υπάρχει φυγή κεφαλαίων, φυγή καταθέσεων από τον τραπεζικό τομέα που αναζητούν απόδοση στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι φοβάται ότι ο νόμος του 1934 για την Federal Reserve, με τον οποίο κατάσχεσε χρυσό από πολίτες των ΗΠΑ, θα εφαρμοστεί πιθανόν και τώρα.

Έτσι, συμβούλεψε για το πού μπορούν οι Αμερικανοί πολίτες να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους εν μέσω της αβεβαιότητας

"Ήρθε η ώρα να κατέχουμε την πιο μεγάλη ασφάλεια στο σύμπαν, τα εξαιρετικά μεγάλα ομόλογα. Ξέρω ότι όλοι πιστεύετε ότι έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού.

Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι από τη στιγμή που οι άνθρωποι βάλουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, τα χρήματα δεν είναι πλέον δικά τους και το σύστημα θα βρει έναν τρόπο να μην τα επιστρέψει.

Το νόμισμά μας καταρρέει και σύντομα δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο πρότυπο», είχε αναφέρει ο Τραμπ. (Περίπου 1,8 εκατομμύρια δόλιες συναλλαγές οδήγησαν τις τράπεζες να κλείσουν λογαριασμούς αθώων πελατών χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση.)

Τα ομόλογα θεωρούνται πιο αξιόπιστα και ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, δεδομένου ότι η αμερικανική κυβέρνηση τα υποστηρίζει, ενώ συνοδεύονται από σταθερό επιτόκιο για τη διάρκεια ζωής του ομολόγου.

Το Bitcoin είναι επίσης μια καλή επένδυση, και προβλέπω ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τρεις ή τέσσερις φορές υψηλότερα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχει άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσα να αποφασίσω», είπε.

Άρθρο για το Moneywise πρότεινε δύο ακόμη καλά  περιουσιακά στοιχεία που προσφέρονται για επενδύσεις.

Τα ακίνητα, αποτελούν εξαιρετικό αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και θα μπορούσε να είναι ένα ασφαλές στοίχημα όταν άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αντιμετωπίζουν σε κρίση αλλά και η αγορά γης”, αναφέρει το ίδιο.

Το σχέδιο των κυβερνήσεων μεγάλων χωρών για τους πολίτες σύμφωνα με ΜΜΕ

Το άρθρο ανέφερε ότι “οι κυβερνήσεις και οι ισχυρές εταιρείες χρησιμοποιούν τη λογοκρισία για να εξαλείψουν τη βάση των γνώσεων της ανθρωπότητας σχετικά με τη διατροφή, τα βότανα, την αυτοδυναμία, τη φυσική ανοσία, την παραγωγή τροφίμων, την ετοιμότητα και πολλά άλλα.

Διατηρούμε την ανθρώπινη γνώση χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI, ενώ χτίζουμε την υποδομή της ανθρώπινης ελευθερίας.

Υποστηρίξτε τις προσπάθειές για την οικοδόμηση της υποδομής της ανθρώπινης ελευθερίας, πραγματοποιώντας αγορές στο HealthRangerStore.com, με ελεγμένα στο εργαστήριο, πιστοποιημένα βιολογικά, μη ΓΤΟ τρόφιμα και διατροφικές λύσεις".

Αν είναι αλήθεια τα μισά από αυτά που αναφέρουν τα άρθρα, τότε η κρίση του 1929, θα είναι ένα τίποτα μπροστά στον οικονομικό Αρμαγεδώνα που θα βιώσει πιθανόν όλος ο κόσμος και στην ΕΕ και παντού, εκτός τις ΗΠΑ.

πηγη