GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης και κατάχρησης του ονόματος «Μακεδονία» από ξένες εταιρείες και οργανισμούς .

Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΟΛΥΜΠΟΣ Δελτίο Τύπου Για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης και κατάχρησης του ονόματος «Μακεδονία» από ξένες εταιρεί...

Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΟΛΥΜΠΟΣ

Δελτίο Τύπου

Για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης και κατάχρησης του ονόματος «Μακεδονία» από ξένες εταιρείες και οργανισμούς .


Αθήνα, 12 Απριλίου 2024
 

Η ΜΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ έχει ως καταστατικό της σκοπό τη διάδοση, μελέτη και προστασία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς , των ονομάτων, της παράδοσης ,των αξιών και αρχών της μεγάλης μας Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα αποφασίσαμε να προβούμε σε νομικές ενέργειες κατά πολλών μεγάλων εταιρειών και οργανισμών που χρησιμοποιούν εσφαλμένα, απαράδεκτα, ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης την ονομασία «Μακεδονία», αντί να χρησιμοποιούν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» όπως συμφωνήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η προσπάθεια μας στοχεύει στη λήψη νομικών μέτρων κατά εταιρειών και οργανισμών , συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών και Ευρωπαϊκών εταιρειών ώστε να σταματήσουν να κάνουν κακή χρήση και κατάχρηση του ονόματος «Μακεδονία», να διορθώσουν και να απολογηθούν δημόσια για οποιαδήποτε μη ορθή χρήση του ονόματος στις ιστοσελίδες τους (websites) , στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους (social media) ,και εν γένει στο διαδίκτυο (internet) και στην αναπαραγωγή αυτών, στα newsletter που αποστέλλουν, στα λογότυπα τους και στο υλικό μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν .

Οι εν λόγω καταχρηστικές ενέργειες των εταιρειών και οργανισμών δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας , μας προσβάλουν ως Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες σε σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά και ιστορία, ενώ συγχρόνως παραπλανούν το αγοραστικό κοινό προκαλώντας σύγχυση και αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με την προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών .

Είναι απαραίτητο να τηρούνται οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ των κρατών και να διασφαλίζεται ότι χρησιμοποιείται το κατάλληλο όνομα, με σεβασμό στην κυριαρχία και την ταυτότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών και σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στο πλαίσιο πολλών ενεργειών μας επιτύχαμε με εξώδικες διαμαρτυρίες και ενέργειες ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Λιθουανιας (στην οποία πραγματοποιείται συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ άλλων και για θέματα μεταφορών), να απολογηθεί δημόσια με επιστολή του την 29.09.2023

και έκτοτε να συμμορφωθεί και να σταματήσει την κακή χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στις ιστοσελίδες του, στα newsletters του και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του, και αυτό να τηρείται μέχρι σήμερα όπως διαπιστώνουμε από την συνεχή παρακολούθηση τους.

Αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η κακή χρήση και κατάχρηση του ονόματος «Μακεδονία» είναι σε εξέλιξη.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός μεγάλων εταιρειών και οργανισμών συμπεριλαμβανομένων και κρατικών φορέων όπως αεροδρομίων, αεροπορικών εταιρειών, διάσημων πολυεθνικών εταιρειών και αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη που διασπείρουν και διαδίδουν σε εκατομμύρια αποδέκτες, ψευδείς ,παραπλανητικές και προσβλητικές πληροφορίες ενώ απολαμβάνουν προσόδους από Έλληνες και γενικότερα Ευρωπαίους πολίτες, κονδύλια, ακόμη και επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Προκαλούν παραπλάνηση, σύγχυση και αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με την προέλευση και την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, δράσεων εταιρειών και οργανισμών από την Ελληνική Μακεδονία.

Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες επίπονης και συντονισμένης προσπάθειας για την αποκατάσταση της ήδη προκληθείσης ζημιάς και απαιτείται συμπαράταξη όλων των υγιών Ευρωπαϊκών και Ελληνικών δυνάμεων και φορέων συμπεριλαμβανομένης της ομογένειας

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή και παγκόσμια Φιλελληνική καμπάνια για την προστασία και του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ως επωνυμία (Brand name) ώστε να προληφθεί η ήδη επιχειρούμενη σύγχυση και παραπλάνηση του αγοραστικού ακόμη και του τουριστικού κοινού .

Ενόψει δε πιθανής ένταξης γειτονικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σύγχυση, η παραπλάνηση και η ζημιά για Μακεδονικές Ελληνικές Εταιρείες, Οργανισμούς και Συλλόγους σε σχέση με την ιστορία την παράδοση, την προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών και δράσεων θα ήταν τεράστια και μη αναστρέψιμη.

Το κάλεσμα για συμμετοχή και σύμπραξη στην μαραθώνια προσπάθεια είναι σημερινό διαρκές και προς κάθε κατεύθυνση .

 

Γεώργιος Αλεξόπουλος

Πρόεδρος

Δικηγόρος ΔΣ Αθηνών 

Παγκύπριου ΔΣ Λευκωσίας

Τ 6932409475

 

Για την

ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΚΟ

Μουτούση 62

16672 Βάρη

Τ . 6987684875

olympusngo1@gmail.com