GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται συμφωνία με Ερντογάν - Κυοφορείται ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο Πέλαγος με μειωμένη επήρεια για την Ελλάδα; (Βίντεο)

Ν.Μπακογιάννη ζήτησε εθνική συναίνεση λέγοντας : Θα υπάρξουν όλοι εκείνοι για τους οποίους το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα και μόνο,οι ...

Ν.Μπακογιάννη ζήτησε εθνική συναίνεση λέγοντας : Θα υπάρξουν όλοι εκείνοι για τους οποίους το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα και μόνο,οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σταματήσουν κάθε συμφωνία (με την Τουρκία)”

Την δική τους φιλοσοφία εξέφρασαν σχετικά με το ζήτημα των χωρικών υδάτων στο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια Μετά», το οποίο συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας η πρώην υπουργός κ. Ν.Μπακογιάννη ανέφερε επιγραμματικά ότι οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ, απαιτεί μια συναίνεση των Τριών κομμάτων που έχουν κυβερνήσει την χώρα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, ώστε να μπορέσει να γίνει κάποια συμφωνία με την Τουρκία, εφόσον και αυτή το επιθυμεί.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι : «δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα», αναρωτήθηκε αν «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα με αυτά τα δεδομένα; Κατά τη γνώμη μου υπάρχει, όμως “το ταγκό θέλει δύο”. Αν όμως δοθεί πραγματική ευκαιρία, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει;

Εδώ υπάρχει η προϋπόθεση της εθνικής συναίνεσης.

Θα υπάρξουν όμως όλοι εκείνοι για τους οποίους το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα και μόνο, και οι οποίοι θα προσπαθήσουν με την γνωστή επιχειρηματολογία, να σταματήσουν την οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

Προϋπόθεση για οτιδήποτε είναι ο μεν Ερντογάν να μαζέψει τον Μπαχτσελί, και αυτό πρέπει να το υπολογίζουμε, αφού το 25% της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είναι ακραία εθνικιστικό, και από την άλλη μεριά έχουμε και την ελληνική Βουλή, με τους διαφόρους ( εθνικιστές). Άρα για να είμαστε ρεαλιστές, αυτό ( μια συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ στο Αιγαίο) προϋποθέτει και μια συμφωνία ευρύτερη μεταξύ των Τριών σε εισαγωγικά κομμάτων που έχουν κυβερνήσει”.


πηγη