GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Φρέντι Μπελέρης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Επιβεβαιώνει το συγγενικό περιβάλλον του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας - Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα Νέες υποψηφ...

Επιβεβαιώνει το συγγενικό περιβάλλον του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας - Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα

Νέες υποψηφιότητες και πρόσωπα ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου, για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, η φυλάκιση του οποίου έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις με την Αλβανία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου θεωρούν ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη θα δώσει σημαντικούς πόντους στην κυβερνητική παράταξη, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών που θεωρούν άδικη την φυλάκισή του, ενώ ακόμα και στη λεγόμενη «πατριωτική» πτέρυγα των ψηφοφόρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για πολιτικό επαναπατρισμό.

Η διαχείριση της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας από την αλβανική πλευρά έχει επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, επισήμανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το αδιέξοδο που έχει προκύψει μεταξύ Αθήνας και Τιράνων μετά την πρωτόδικη απόφαση για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη από την αλβανική Δικαιοσύνη για δύο χρόνια φυλάκιση.

«Εχουμε εκφράσει τις εντονότατες επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να ορκιστεί όσο ήταν προφυλακισμένος, αλλά και για το αν ήταν μια δίκαιη δίκη. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση αλλά πρωτόδικη», σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά τις προϋποθέσεις που η Ελλάδα είχε θέσει προκειμένου να προχωρήσουν δίχως προβλήματα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή να επιτραπεί στον κ. Μπελέρη να ορκιστεί ανεξαρτήτως δικαστικής έκβασης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητάς του. «Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία το θέμα αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα και δεν είναι κάτι το οποίο το θέλουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι «το θέμα αυτό θα λυθεί».

Η κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να «επαναφέρει» τον Φρέντι Μπελέρη στην πολιτική, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αυτό του ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επικαλείται την πλευρά των συγγενών του Μπελέρη, αυτός θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Από το συγγενικό περιβάλλον του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με το newpost.gr , η σχετική πρόταση φαίνεται να έχει κερδίσει πολύ έδαφος τις τελευταίες ημέρες, με τον πρωθυπουργό να έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του δυναμικού Βορειοηπειρώτη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια έντονα συμβολική και όχι μόνο ενέργεια στήριξης, στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Άλλωστε η πλευρά Μπελέρη δεν τα παρατά απέναντι σε αυτή την αδικία. Πολύ πιθανόν, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει προσφυγή στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα κληθεί να εξετάσει την απόφαση καταδίκης του από το αλβανικό δικαστήριο.

Πέτρος Μπελέρης: «Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδιο με την κυβέρνηση, γιατί τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά»

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο. Τώρα περιμένουμε το δικαστήριο στις 19 Μαρτίου για το αν είναι συνταγματικά τα μέτρα κράτησης, αν δηλαδή θα μείνει προφυλακισμένος ο πατέρας μου ή αν θα αναλάβει δημαρχιακό αξίωμα ως Δήμαρχος της Χειμάρρας», ανέφερε ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο Πέτρος Μπελέρης ερωτηθείς για το αν υπάρχει στήριξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Γενικά σε όλη τη διάρκεια υπάρχουν επαφές από τις εκλογές και μετά μέχρι και σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδια γιατί τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου καλά».

Τέλος σχετικά με το πώς συνεχίζουν να κινούνται από τη μεριά της κυβέρνησης Ράμα ο γιος του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη αποκάλυψε: «Συνεχίζουν να παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας τους, να μην επιτρέπουν σε αθώο άνθρωπο να μην ορκιστεί. Καλλιεργούν κλίμα εθνικισμού εναντίον της μειονότητας της Χειμάρρας και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα για να έχουν έναν εκλεκτό δικό τους που θα εξυπηρετεί τους δόλιους σκοπούς τους».


πηγη