GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Και η Β. Κορέα με το χέρι στο κουμπί! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προετοιμάζει τον στρατό για πόλεμο

Και η Β. Κορέα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας... Όλες οι χώρες προετοιμάζονται για πόλεμο, η κατάσταση γενικά είναι παρά πολύ επικίνδυνη...

Και η Β. Κορέα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας...

Όλες οι χώρες προετοιμάζονται για πόλεμο, η κατάσταση γενικά είναι παρά πολύ επικίνδυνη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει.Η γεωπολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται και «ξεφεύγει» από τα «στενά» όρια της Ουκρανίας - αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα και όλο και περισσότερο στην Αρκτική.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα επιτεθεί σε ποιον και τα όποια προσχήματα για έναν απευθείας πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ, το βέβαιο είναι ότι οι δυνάμεις του ευρωατλαντικού άξονα προετοιμάζονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τραβήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να φθαρούν οι αντίπαλες δυνάμεις.

Όλα τα μέτωπα μπλέκονται

Στο άλλο στρατόπεδο, η Ρωσία ενισχύει τις «συμμαχίες» της με Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, κράτη της Κεντρικής Ασίας κ.ά. και γι' αυτόν τον λόγο οι «δυτικές» κυρώσεις στοχεύουν πλέον όλο και περισσότερο εταιρείες σε Κίνα, Ινδία, Τουρκία και Β. Κορέα.

Προχωρά επίσης η καπιταλιστική «ολοκλήρωση» Ρωσίας - Λευκορωσίας στο πλαίσιο του «Ενωσιακού Κράτους», ενώ αναπτύχθηκαν ρωσικά τακτικά πυρηνικά σε λευκορωσικό έδαφος.

Το Μινσκ καταγγέλλει προσπάθειες της «Δύσης» να «συρθεί» στον πόλεμο, ενώ οξύνεται η γεωπολιτική σύγκρουση στη Μολδαβία.

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία έχει παγκόσμιες προεκτάσεις και συνδέεται και με άλλα καυτά μέτωπα.

Και η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο κατά την επιθεώρηση μιας μεγάλης εκπαιδευτικής βάσης, προτρέποντας τον στρατό να «προετοιμαστεί καλύτερα για πόλεμο» και πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοιώνουν την κατάληψη θέσεων ασφαλείας της Νότιας Κορέας., όπως ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ασκήσεις στη δυτική Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν τη Δευτέρα καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Φορώντας ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε σε στρατιώτες με στολές παραλλαγής και «βαριά οπλισμένους», επιβλέποντας τις ασκήσεις βολής και επιθεωρημένα όπλα, σύμφωνα με εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη σε αυτή τη βάση, που βρίσκεται σε μια δυτική περιοχή της χώρας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κάλεσε τον στρατό να προετοιμάζεται για πόλεμο», όπως ανέφερε το KCNA.

Οι δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχονται σαν απάντηση στην Σεούλ και στην Ουάσιγκτον επειδή πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία «Ασπίδα της Ελευθερίας». Αυτές περιλαμβάνουν ασκήσεις αναχαίτισης πυραύλων και ζωντανή βολή.

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε τις ασκήσεις «απερίσκεπτες» και απείλησε τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ότι θα πληρώσουν «μεγάλο τίμημα» γι' αυτές.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το KCNA δείχνουν επίσης τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να χειροκροτείται από στρατιώτες που του «ορκίζονται βαθιά πίστη» στον «ιερό αγώνα για την ασφάλεια της χώρας».

Η Βόρεια Κορέα έχει εδώ και καιρό καταδικάσει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, τις οποίες θεωρεί ως πρόβες εισβολής. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα, έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές όπλων ως απάντηση σε κοινές ασκήσεις αυτού του είδους.

Η Σεούλ δήλωσε την Τρίτη ότι ο στρατός της είναι πλήρως προετοιμασμένος για οποιεσδήποτε προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα. Από την αρχή του έτους, η Πιονγκγιάνγκ έχει χαρακτηρίσει τη Νότια Κορέα ως τον «κύριο εχθρό της», και απείλησε με πόλεμο για οποιαδήποτε παραβίαση γίνει, όσο μικρή κι αν είναι, εντός της επικράτειάς της. Τον Φεβρουάριο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι δεν θα δίσταζε να «εξολοθρεύσει» τη Νότια Κορέα εάν η χώρα του δεχτεί επίθεση.


πηγη