GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ψυχρός πόλεμος - Πλήρης ρήξη Μητσοτάκη - Μαρινάκη: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες να εμφανιστεί και να κριθεί»

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» a la ελληνικά! Με μία πρωτοφανή επίθεση στον εφοπλιστή, εκδότη και μέχρι χθες στενό του συνεργάτη Β.Μαρινάκη, ο πρω...

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» a la ελληνικά!

Με μία πρωτοφανή επίθεση στον εφοπλιστή, εκδότη και μέχρι χθες στενό του συνεργάτη Β.Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει το στίγμα του πώς θα κινηθεί πλέον ο ίδιος κατά του ισχυρότερου πρώην συμμάχου του και πρόεδρου του Ολυμπιακού: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο που έχει «φουσκωμένα» πορτοφόλια. Αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες να εμφανιστεί και να κριθεί».

Συγκεκριμένα τόνισε

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Οσοι νομίζουν ότι είναι όλοι εξαγοράσιμοι, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα, μόνοι τους όμως, όχι δι’ αντιπροσώπων. Ας εμφανιστούν, να μετρηθούν και να συγκριθούν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε συμφέρον έχει δικαίωμα να θέλει. Ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης. Αλλά η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στο ρόλο του.

Ως φιλελεύθερος πολιτικός υποστηρίζω διακριτές ευθύνες και τα όρια σε μια κοινοβουλευιτκή δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις.

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Εχουμε ζήσει διαπλεκόμενα και εποχές νταβατζήδων στη χώρα μας. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι».

Όλα αυτά λόγω της αποκάλυψης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ για την μονταζιέρα στα στοιχεία των Τεμπών, που προκάλεσε την πρόταση μομφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη, κατά της κυβέρνησης με την κατηγορία της απόκρυψης και παραποίησης στοιχείων.

Όλα αυτά έρχονται μετά το βαρύ κλίμα μετά τις αποπομπές  των Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου, λόγω της αποκάλυψης της παρουσίας τους (κάτι που το ήξερε ο ίδιος, όμως, στην εορτή του Β.Μαρινάκη).


Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

Έφυγα με ελικόπτερο και είδα ό,τι πιο φρικιαστικό έχω δει ποτέ στη ζωή μου και λέτε ότι το μέλημά μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε λίγο να τα λέτε αυτά;

Ας ξεκινήσουμε με το βαθύτατα παραπλανητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος. Αλλοιώθηκαν λέει οι διάλογοι εκείνης της βραδιάς: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να τις αλλάξει;

Εισάγατε στην προπαγάνδα σας, ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ.

Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να φανεί τάχα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ενσυναίσθηση. Σεβαστείτε τους ανθρώπους που είναι τουλάχιστον στα θεωρεία.

Δεν μιλήσαμε όσο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή όσο θα έπρεπε για την τραγωδία. Πάνω σε αυτό το κενό πληροφόρησης φύτρωσαν τα πιο απίθανα σενάρια συνωμοσίας.

Αναρωτιέμαι, όταν στην επέτειο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς το 2019, δεν το κάναμε. Είπατε κ. Φάμελλε πως κρύβομαι, είμαι εδώ. Τοποθετήθηκα σε αυτή την αίθουσα, απείχα μόνο σε μία συνεδρίαση για λόγους αρχής, στην εξέταση των ποσιμάτων της εξεταστικής αρχής.

Απευθύνομαι σε όλους και σε όλους ως πρωθυπουργός και ως πατέρας. Μέχρι στιγμής απέναντι σε αυτή την τραγωδία δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε ενωμένοι. Ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων όσων κυβέρνησαν επί δεκαετίες που δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα των σιδηροδρόμων.

Στέκομαι με σεβασμό και με ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε, στον πόνο των τραυματιών και των συγγενών και των θυμάτων. Από όλους μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον πόνο διαμαρτυρία ακόμα και να αδικούν την Πολιτεία.


ΠΗΓΗ