GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θέμα ολοκληρωτικής κατάληψης της Κύπρου έθεσε ξαφνικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έπρεπε το 1974 να είχαμε καταλάβει και το νότιο τμήμα»!

Τι σχεδιάζει η Άγκυρα; Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση για την Κύπρο, σε ομιλία του προς Τούρκου...

Τι σχεδιάζει η Άγκυρα;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση για την Κύπρο, σε ομιλία του προς Τούρκους στρατιωτικούς δηλώνοντας ότι «Το 1974 ίσως κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλο το νησί. Αν είχαμε προχωρήσει στο νότο, σήμερα δεν θα υπήρχε βόρεια και νότια Κύπρος. Αλλά η επέμβασή μας έσωσε τους Τουρκοκύπριους από σφαγή».

Η δήλωση γίνεται για πρώτη φορά και δίνει ένα στίγμα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για την τουρκική στρατιωτική ισχύ εξήγγειλε την έναρξη ναυπήγησης του δεύτερου τουρκικού αεροπλανοφόρου και την μαζικοποίηση της παραγωγής των drone κάθε είδους και κάθε κατηγορίας.

Γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξαφνικά ανακοινώνει ότι θέλει να τελειώνει με την Κύπρο και πιθανόν να το κάνει πριν τελειώσει η τελευταία -κατά τα φαινόμενα- προεδρική του θητεία;

Πρώτον γιατί το νησί ελέγχει την έξοδο από το Σουέζ.

Δεύτερο, δημιουργεί μια τουρκική λίμνη από τη Μαρμαρίδα ώς την Αλεξανδρέττα.

Τρίτο, αποκόπτει την Ελλάδα προς τη Μέση Ανατολή εάν πέσει η Κύπρος. Γιατί; Διότι η Ελλάδα χάνει το δικό της στρατηγικό βάθος και η Τουρκία μπορεί να ελέγξει καλύτερα τις πύλες του Αιγαίου, στα νότια, δηλαδή στον άξονα Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου.

Πρόκειται για μια θαλάσσια οδό που ξεκινά από το Άντεν, προς το Σουέζ, από το Σουέζ στο Αιγαίο και από τα Δαρδανέλλια στην Κωνσταντινούπολη και στη Μαύρη Θάλασσα.

πηγη