GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες

Τεράστια τα ποσά που διαχειρίζονται Οι δισεκατομμυριούχοι αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία πλούτου και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς...

Τεράστια τα ποσά που διαχειρίζονται

Οι δισεκατομμυριούχοι αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία πλούτου και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς εντός της χώρας έχει επιχειρηματίες που φέρουν και αυτόν τον βαρύτιμο τίτλο δίπλα στο όνομά τους.

Η γνωστή λίστα Forbes αναφέρει ποιοι από αυτούς του βαθύπλουτους ζουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα απαριθμεί 6 δισεκατομμυριούχους στη λίστα του Forbes: τη Μαρία Αγγελικούση, τον Τέλη Μυστακίδη, τον Φίλιππο Νιάρχο, τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τη Μαριάνα Λάτση και τον Σπύρο Λάτση, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικότερα:

1) Μαρία Αγγελικούση:  Επικεφαλής και γόνος της γνωστής οικογενείας, κληρονόμος πλέον της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

2) Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων ακολουθεί ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εταιρείας μετάλλων και εφοπλιστικές.

3) Στην τρίτη ελληνική εκπροσώπηση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος (γιος του Σταύρου Νιάρχου – μεγάλου ανταγωνιστή του Α.Ωνάση).

4) Τέταρτος στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης συνιδρυτής και «πατριάρχης» της δυναστείας.

5) Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Μαριάννας Λάτσης  και ο Σπύρος Λάτσης γόνοι της γνωστής οικογένειάς του Ιωάννη Λάτση

6) Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Ι.Σαββίδης, ομογενής από την Ρωσία που οι σωστές επιχειρηματικές κινήσεις του, και ειδικότερα η πώληση της ΣΕΚΑΠ σε ιαπωνικό όμιλο που τον μετέτρεψαν από εκατομμυριούχο σε δισεκατομμυριούχο.

Στην λίστα θα μπορούσε να μπει και ο  Φιλάρετος Καλτσίδης (το +1) ή αλλιώς Filaret Galchev ή μεγιστάνας του τσιμέντου που ζούσε και στην Ελλάδα αλλά οι δυτικές κυρώσεις ουσιαστικά τον είχαν οδηγήσει εκτός της χώρας, παραμένοντας πάντως δισεκατομμυριούχος.

Το 2014  είχε περιουσία περίπου 6 δισ. δολάρια και αναφορές λένε ότι μειώθηκε αλλά παραμένει με πολλά μηδενικά πίσω από τον αριθμό.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων (σε δολάρια) ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, βασιζόμενος στην πιο πρόσφατη λίστα του Forbes.

Ο τρόπος με τον οποίο κατατάσσονται οι χώρες, είναι βάσει του πόσοι δισεκατομμυριούχοι θα υπήρχαν εάν η κάθε χώρα από τη λίστα είχε πληθυσμό 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Στην συνολική λίστα υπάρχουν 551 δισεκατομμυριούχοι.

Το Μονακό ξεχωρίζει ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό, με 106% αναλογία δισεκατομμυριούχων ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ωστόσο, λόγω του μικρού πληθυσμού του (37,800 κάτοικοι), υπάρχουν πραγματικά μόνο 4 δισεκατομμυριούχοι που διαμένουν εκεί – ένα εντυπωσιακός αριθμός για έναν τόσο μικρό πληθυσμό.

Η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων (120) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κύπρος ξεχωρίζει για τον υψηλό αριθμό δισεκατομμυριούχων (συνολικά 5) σε σχέση με τον σχετικά μικρό πληθυσμό της.

Η Ουγγαρία, παρά τον μεγάλο της πληθυσμό δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο ως μόνιμο κάτοικο.

Το Λουξεμβούργο, μια από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες, επίσης δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο στην παρούσα λίστα.


pronews