GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καθηγητής Φίλης: "Το Ελληνικό το πολιτικό σύστημα κοιμίζει τους Έλληνες για τον Τουρκικό κίνδυνο...θα ξυπνήσουμε μία μέρα πάρα πολύ άσχημα"

"Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να σταματήσουν τους Τούρκους αν αποφασίσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα" Συνέντευξη Γιώργου Φίλη Δημοσιογρά...

"Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να σταματήσουν τους Τούρκους αν αποφασίσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα"

Συνέντευξη Γιώργου Φίλη

Δημοσιογράφος: Ας πάρουμε κύριε Φίλη το χειρότερο δυνατό σενάριο, η χώρα δέχεται επίθεση και αυτομάτως κυρήσετε επιστράτευση, όλοι εμείς που καλούμαστε να πάρουμε όπλο την επόμενη μέρα χωρίς να είμαστε εκπαιδευμένοι, μπορεί να αποτελέσουμε το τμήμα ενός τακτικού στρατού που θα υλοποιήσει επιχειρησιακά κτυπήματα;

Γιώργος Φίλης: Αρχικώς το σενάριο αυτό που είπατε το πρώτο που πρέπει να ρωτήσουμε, είναι πιθανόν;
Η απάντηση είναι ότι όχι απλά είναι πιθανόν πλέον.
Νούμερο ένα.
Η Ουκρανία έκανε επιστράτευση πολλών κλάσεων τώρα επιστρατεύουν και τις γυναίκες γιατί τότε φυσικά βέβαια, αλλά εν πάση περίπτωσή αυτή την στιγμή υπάρχει επιστράτευση.
Η Ρωσία έχουν καλεστεί κλάσεις αλλά λόγω του μεγέθους του πληθυσμού της έχουν και πολλούς που έχουν με συμβόλαια κτλ. οπότε έχουν τη δυνατότητα. Στο Ισραήλ έχει γίνει επιστράτευση.
Άνδρες, γυναίκες αυτή την στιγμή στον πόλεμο που γίνεται και που αναμένεται να κλιμακωθεί , είναι πλέον επιστρατευμένος ο κόσμος.

Τι είπε ο Βρετανός ΑΓΕΕΘΑ ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων πριν λίγες μέρες;
Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας είπε, ότι θα πρέπει να ετοιμάσουμε τον λαό μας για να γίνει, για γενική επιστράτευση.
Προσέξτε να σας πω το ανατριχιαστικό, γιατί όντως είναι ανατριχιαστικό αναφέρθηκε σε Prewar generation για όποιον καταλαβαίνει αγγλικά έχουμε φύγει από το post war , δηλαδή την μεταπολεμική γενιά του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και για πρώτη φορά οι Αγγλοι μιλάνε δημοσίως ενώ εδώ δεν παίζει τίποτα , εδώ έχουμε τα δικά μας είμαστε στον κόσμο του Γκούφη.

Prewar generation προπολεμική γενιά και λένε λοιπόν πλέον , αυτά όλα μιλάμε για τον αρχηγό ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το Prewar generation σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμάσουνε τον λαό τους για πόλεμο με την Ρωσία, αυτό λένε.
Άρα λοιπόν το ίδιο είπε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών τις προηγούμενες μέρες ο κύριος Πιστοριους , το ίδιο είπε ο διοικητής επιτροπής ο Ναύαρχος Ολλανδός, το ίδιο λένε ... καλά η Βαλτική έχουν το θέμα τους εκεί πέρα , το ίδιο λένε οι Σουηδοί και οι Σκανδιναβοί.
Άρα λοιπόν σε αυτή την ερώτηση πολύ καλά είναι να πάρουμε το Φιλανδικό μοντέλο, έχουν πάρα πολλές παραμέτρους το Φιλανδικό μοντέλο και να μου επιτρέψετε με κάθε σεβασμό να πω ότι όντως από την θητεία αγγαρεία , καλύτερο είναι η θητεία ευκαιρία. Αλλά ακόμη καλύτερο είναι η θητεία-θητεία.

Ο στρατός σε Prewar generation δεν είναι για να ετοιμάσει τον κόσμο ως πολίτης τι θα κάνει, αλλά είναι να ετοιμάσει το έθνος για αυτό το οποίο κάποιοι φέρνουν προφανώς δεν το φέρνουμε εμείς.Το Prewar generation είναι κάτι το οποίο είναι ανατριχιαστικό που ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες από τους Άγγλους.

Δημοσιογράφος: Τι φοβάστε; Τι σκέφτεστε; 

Γιώργος Φίλης: Εγώ σκέφτομαι ότι αρχικώς δεν φοβάμαι, σκέφτομαι τι με ανησυχεί τι με κρατάει ξύπνιο το βράδυ.Με ανησυχεί ότι παρά πολλοί στο Ελληνικό σύστημα δεν καταλαβαίνουν που βρισκόμαστε.
Αυτό είναι που με ανησυχεί, δεν φοβάμαι με τους Έλληνες, ούτε φοβάμαι τους Τούρκους , με ανησυχεί ότι η ελίτ δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να σταματήσουν τους Τούρκους , άμα η Τουρκία αποφασίσει να κάνει κάτι.
Δεν μπορούν, δεν μπορούν, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεται τι σας λέω. Δεν μπορούν να σταματήσουν τον Νετανιάχου τώρα, δεν μπορούν να σταματήσουν υπέρ τους την κατάσταση στην Ουκρανία στο επί του πεδίου , στρατηγικώς έχουν νικήσει οι Αμερικανοί στην Ουκρανία.
 
Δεν μπορούνε να νικήσουνε τους Ταλιμπάν, φύγανε είναι μία δύναμη η οποία είναι υπερδύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα πλέον να φτιάξει την αρχιτεκτονική ασφαλείας που θέλει σε κάποιες περιοχές.
Δεν μπορεί αυτή την στιγμή είναι δύσκολο, είναι οικονομικώς δύσκολο, στρατιωτικώς δύσκολο, έχουν ανέβει και άλλες χώρες, είναι πολύ πιο χαοτική η κατάσταση από ότι ήταν πριν από δέκα χρόνια.

Αυτό λοιπόν που φοβάμαι είναι ότι η Ελλάδα, το Ελληνικό το πολιτικό σύστημα κοιμίζει τους Έλληνες, αυτό με φοβίζει περισσότερο.
Και θα ξυπνήσουμε μία μέρα πάρα πολύ άσχημα, αυτό είναι που με φοβίζει.
Δηλαδή το πάνε ότι όλα είναι καλά και δεν πρόκειται να γίνει.
Το ίδιο λέγανε και στους Ουκρανούς, το ίδιο λέγανε και στους Ισραηλινούς. το ίδιο μπορεί να λένε τους Ταιβανούς, αλλά γίνεται, Αυτό είναι το πρόβλημα. Καταλάβατε;
Αυτό με φοβίζει.

Άρα λοιπό δεν είμαστε κυρίως ψυχολογικά έτοιμοι.
Επειδή πιστεύω ότι θεωρητικά αυτή η κρίση του συστήματος, άρα και η Τουρκία τι θα κάνει θα είναι σχετικά σύντομα γιατί ξέρετε υπάρχουν παράθυρα ευκαιρίας σε αυτού του τύπου τις δουλειές, να το πω έτσι.
Είναι πότε σε βολεύει η ευρύτερη κατάσταση για να γίνει.
Τώρα είναι η ευρύτερη κατάσταση.

Ούτε οι Τούρκοι θα προλάβουν να έχουν αεροπλανοφόρο να κάνουν ότι κάνουν , ούτε εμείς.
Εγώ δεν ξέρω αν θα πάρουμε Belharra την πρώτη να το πω έτσι για να αντιμετωπίσουμε τέτοιο ζήτημα.
Άρα για να το πω έτσι αυτό που με φοβίζει είναι συστηματικώς ότι κοιμίζουν τους Έλληνες.
Και αυτό το καταλαβαίνεται και εσείς ως δημοσιογράφος, με τα οικονομικά δεν τρέχει τίποτα, όλα είναι καλά, περνάμε καλά και ξαφνικά σου έρχεται. Αυτό είναι που με φοβίζει.

Δημοσιογράφος: Τι θα απαντούσατε αν σας πει κάποιος ότι κινδυνολογείτε κύριε Φίλη;

Γιώργος Φίλης: Θα απαντούσα να δει τις συνεντεύξεις μας πριν την Ουκρανία , τι λέγαμε και τι έχει γίνει μετά. Μετά να μου πει αν κινδυνολογώ εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, ή αυτός είναι ελπιδέμπορας.


πηγη