GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο Αιγύπτιος μακελάρης δολοφόνησε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και έναν καπετάνιο

Ο Σπύρος Καρνέζης είναι ο ιδιοκτήτης της European Navigation Η ναυτιλιακή European Navigation στη Γλυφάδα είναι η εταιρεία που εισέβαλε πυρο...

Ο Σπύρος Καρνέζης είναι ο ιδιοκτήτης της European Navigation

Η ναυτιλιακή European Navigation στη Γλυφάδα είναι η εταιρεία που εισέβαλε πυροβολώντας ο Αιγύπτιος ένοπλος το πρωί της Δευτέρας και σκότωσε την αδελφή του ιδιοκτήτη της Σπύρου Καρνέζη, την Μαρία Καρνέζη, τον γαμπρό τους, και CEO της εταιρείας Αντώνη Βλασάκη (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), και έναν υπάλληλο.

Πρόκειται για μία εταιρεία με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό και με ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία αναφέρει στην σελίδα της ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd».

Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία».

Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέζη για σειρά οικονομικών θεμάτων.
Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέζης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.

Ο ίδιος, ο Σπύρος Καρνέζης, παρότι αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και τις περιττές κοσμικότητες, προσκαλεί κραταιούς της θάλασσας από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις υπέροχες γεύσεις στο ιδιόκτητο νησάκι του στους Πεταλιους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πανίσχυροι επιχειρηματίες από όλο τον πλανήτη, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο mister Amazon, έχουν έρθει σε επαφή προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους νησάκι στην περιοχή.


Σοκάρουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων της ναυτιλιακής εταιρείας στην Γλυφάδα.

Όσα λένε υπάλληλοι της εταιρείας είναι αποκαλυπτικά, καθώς περιγράφουν τη στιγμή που ο Αιγύπτιος πρώην εργαζόμενος της εταιρείας μπήκε στα γραφεία της ναυτιλιακής και επιτέθηκε «στα αφεντικά», όπως αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, μια από τις υπαλλήλους λέει «ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε.

Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν.

Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver.

Όταν μπήκε στην εταιρεία δεν είχε προτεταμένο το όπλο του, κρατούσε ένα σάκο. Ήμουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω.»

Άλλος υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε «εγώ ήμουν στο ισόγειο, ό,τι έγινε ήταν στον δεύτερο όροφο. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς, πήγα προς τη σκάλα και είδα  δύο παιδιά που κατέβαιναν και έλεγαν ”είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί!”.

Τον είδα να μπαίνει στην εταιρεία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε».

Ο Αιγύπτιος δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα του.

Ο δράστης που οι Έλληνες τον φώναζαν «Άρη» αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Ο δράστης μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί, είχε ακόμα δικαίωμα πρόσβασης στον χώρο. Κατά την είσοδό του, είπε ότι πήγαινε μέσα για να καθαρίσει.

Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο άτομα και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο, πιθανότατα γυναίκα.


πηγη