GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ": ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προκλητικά   απαράδεκτος αποδεικνύεται ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, κ. Σιντίκ, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή. Προκλητι...

Προκλητικά   απαράδεκτος αποδεικνύεται ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, κ. Σιντίκ, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή. Προκλητικά και με συνέπεια  ο εκπρόσωπος της Βρετανίας, όπως συνέβαινε  μέχρι τώρα, όποτε προετοιμάζετο το έδαφος για επανέναρξη Δικοινοτικών συνομιλιών,  παρεμβαίνει στις εξελίξεις και θέτει το στίγμα του τί θα ακολουθήσει.  Φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις του να εξαγγέλλει το νέο γύρο συνομιλιών και να καθορίζει και το περιεχόμενό τους—νέες υποχωρήσεις από εμάς και περαιτέρω προσέγγιση των Τουρκικών απαράδεκτων απαιτήσεων.

Είπε ο «Ύπατος Αρμοστής»:  «Οι Τ/κ θέλουν κάποια κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια και θα ενισχύσουν την πεποίθησή τους ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να βγει από τη διαδικασία αυτή τη φορά» και, «οι Τ/κ δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία χωρίς τέλος, να συνεχίσουν απομονωμένοι, χωρίς αναγνώριση και χωρίς την όποια σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο».
Τα λέει αυτά ο Ύπατος αρμοστής όταν γνωρίζει πολύ καλά  ότι  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Με την έγκριση των εκάστοτε Κυβερνήσεων μας το παράνομο καθεστώς έχει εξασφαλίσει και απολαμβάνει τα πάντα ως «Κράτος».
Κυκλοφορεί Διεθνώς ως Κρατική οντότητα, έχουν αναγνωρισθεί και γίνονται αποδεκτοί παντού στο εξωτερικό ως Πρόεδροι, Βουλευτές, Κομματάρχες κλπ. όλοι οι εγκάθετοι της Άγκυρας στα κατεχόμενα, έχει αναπτυχθεί εμπόριο  δισεκατομμυρίων   με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ανοιχθεί γραφεία του παράνομου καθεστώτος σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αντίστοιχα γραφεία των χωρών αυτών στην κατεχόμενη Λευκωσία, χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρώπη, κλπ. κλπ.   

Η Βρετανία μας καλεί να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις προς τους Τούρκους και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εχθρική της στάση έναντι της Κύπρου και του Λαού μας, ταγμένη απόλυτα με τα Τουρκικά συμφέροντα,  για την εξασφάλιση των οποίων από το 1956 έχει συνωμοτήσει  και έχει συμφωνήσει με την Τουρκία.
Η Βρετανική Διπλωματία συνεχίζει να είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου  και συμπεριφέρεται ως να είμαστε ακόμη αποικία της.

Καταγγέλλομε τη φιλοτουρκική στάση της Βρετανίας και κακίζουμε την μηδενική, δουλοπρεπή  αντίδραση της Κυβέρνησης.
Αντί να γίνεται το νενομισμένο διάβημα προς την ξένη Πρεσβεία που είναι διαπιστευμένη στη Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης εκλιπαρεί  «τουλάχιστον  στοιχείο αμεροληψίας» που πρέπει να έχουν οι  δηλώσεις του Ύπατου Αρμοστή.

Το Σωματείο μας θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.







.