GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν.Μεντβέντεφ: “Τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ είναι νόμιμοι στόχοι μας”

« Νόμιμοι στόχοι για την Ρωσία» Λάρισα, Σούδα, Αλεξανδρούπολη Παραλογισμός και σχέδια που οδηγούν σε παγκόσμια σύρραξη από την Ρωσία ενώ ετο...

«Νόμιμοι στόχοι για την Ρωσία» Λάρισα, Σούδα, Αλεξανδρούπολη

Παραλογισμός και σχέδια που οδηγούν σε παγκόσμια σύρραξη από την Ρωσία ενώ ετοιμάζεται η μεγάλη χερσαία επίθεση σε πολλά μέτωπα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ν. Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως νόμιμο στόχο της Ρωσίας σε πιθανή εμπλοκή, τα αεροδρόμια των χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού της συμμαχίας που στάλθηκε στην Ουκρανία.

Ο ίδιος δήλωσε μεν  ότι δεν υπάρχουν σχέδια από τη Μόσχα να επιτεθεί σε μέλη της συμμαχίας, αλλά σε κάθε επιθετικό για την Μόσχα σενάριο η απάντηση θα είναι ισχυρή.

Τι επιδιώκει ο Ρώσος αντιπρόεδρος της Ρωσίας

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ για τα αντίποινα της Ρωσίας για την πιθανή παροχή των αεροδρομίων τους για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  ή κατά την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ σχολίασε τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ Steadfast Defender 2024, αποκαλώντας τις τις μεγαλύτερες από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σημείωσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί σε καμία χώρα της συμμαχίας, αλλά εάν «παρασυρθούν πολύ και καταπατήσουν την ακεραιότητα» της Ρωσίας, «θα λάβουν αμέσως μια επαρκή απάντηση». «Αυτό θα σημαίνει μόνο ένα πράγμα, έναν μεγάλο πόλεμο, από τον οποίο το ΝΑΤΟ δεν  μπορέσει να απομακρυνθεί πλέον. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί εάν οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ αρχίσει να παρέχει τα αεροδρόμιά της στους υποστηρικτές των Ουκρανών ή  βοηθήσει τα ουκρανικά στρατεύματά της".

“Σίγουρα θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και θα καταστραφούν ανελέητα ως εχθροί. Όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ που σήμερα κροταλίζουν τα όπλα τους όχι μακριά από τα σύνορά μας πρέπει να το θυμούνται αυτό», έγραψε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ δείχνουν τους φόβους των μελών του οργανισμού και την έλλειψη πίστης στις στρατιωτικές επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Χαρακτήρισε την άσκηση της συμμαχίας ως «ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά»

Το ΝΑΤΟ ξεκινά το κύριο στάδιο της μεγαλύτερης άσκησης των τελευταίων 40 ετών στην Ευρώπη.

Η άσκηση με την επωνυμία Steadfast Defender 2024 θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2024 σε ευρωπαϊκές χώρες.

Θα λάβουν σε αυτήν μέρος 90 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό από 31 χώρες του ΝΑΤΟ και τη Σουηδία, περισσότερα από 50 πλοία, περισσότερα από 80 μαχητικά, ελικόπτερα και drones και περίπου 1,1 χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 133 αρμάτων μάχης και 533 οχημάτων μάχης πεζικού.

Αυτή άσκηση θα είναι οι μεγαλύτερη από το 1988, όταν 125 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην άσκηση REFORGER.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, ανακοινώνοντας την άσκηση Steadfast Defender 2024, τόνισε ότι ο σκοπός της είναι η πρακτική «απάντηση σε μια πιθανή ρωσική εισβολή στην ανατολική πλευρά».

Κινήσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού ή απλά προπαγάνδα; Καλύτερα να μην το μάθουμε και να πρυτανεύσει η λογική μέσα στον παραλογισμό του πολέμου της Ουκρανίας, διότι δυστυχώς ανοίγουν τα πολεμικά μέτωπα στον κόσμο το ένα μετά το άλλο, και αυτό κάτι δείχνει για το επόμενο διάστημα.

πηγη