GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αφγανός μαχαίρωσε αρχιφύλακα στην Ομόνοια

Ο 30χρονος προσπάθησε να μαχαιρώσει τον αστυνομικό στην δεξιά μασχάλη - Θεωρείται δολοφονικό χτύπημα Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία γύρω στι...

Ο 30χρονος προσπάθησε να μαχαιρώσει τον αστυνομικό στην δεξιά μασχάλη - Θεωρείται δολοφονικό χτύπημα

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στην Ομόνοια, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών επιχείρησαν να ελέγξουν έναν Αφγανό ο οποίος κινούνταν επί της οδού Αγησιλάου και εκείνος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αρχιφύλακα, ενώ επιχείρησε να αρπάξει και το όπλο αστυνομικού!

Όλα έγιναν, όταν κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 30χρονος έβγαλε κάτω από την μπλούζα του ένα πτυσσόμενο στιλέτο και επιχείρησε να χτυπήσει με αυτό έναν εκ των αστυνομικών, ο οποίος απέφυγε το χτύπημα πέφτοντας στο έδαφος.

Όταν ένας συνάδελφός του (αρχιφύλακας) προσέγγισε για να βοηθήσει, τότε ο Αφγανός επιτέθηκε και σε αυτόν με το μαχαίρι και του κατάφερε χτύπημα κάτω από τη δεξιά μασχάλη, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί των πεζών περιπολιών καταδίωξαν τον δράστη διαβιβάζοντας παράλληλα στο Κέντρο Άμεσης Δράσης.
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Αθηνών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο προσέγγισαν τον Αφγανό με τον άνδρα να επιτίθεται και σε αυτούς προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αρπάξει το όπλο ενός εκ των αστυνομικών.

Τελικά, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, τα στελέχη της ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.


Εδώ θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα:

Ο Αφγανός σκοπίμως προσπάθησε να μαχαιρώσει στην μασχάλη τον αστυνομικό γιατί μία μαχαιριά εκεί, θεωρείται σχεδόν βέβαιος θάνατος όπως και το κόψιμο της μηριαίας αρτηρίας.

Δεν είναι τυχαίο χτύπημα και γνώριζε πολύ καλά που επιχειρούσε να μαχαιρώσει. Όσο ασχολούνται σοβαρά με τις πολεμικές τέχνες και ειδικότερα με, Αϊκίντo και Κατόρι Σίντο Ρίου, ξέρουν πολύ καλά τι εννοούμε.

Από την μασχάλη διέρχεται μία μεγάλη αρτηρία.

Προφανώς, επειδή ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο, προσπάθησε να τον μαχαιρώσει στην μασχάλη γιατί εκεί το γιλέκο είναι ανοιχτό και το σημείο είναι απροστάτευτο.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «401», ενώ ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας όπου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και συνελήφθη για βαριές σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

πηγη