GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τέμπη: Πάνω από 757.000 υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Το μπαλάκι ευθυνών, τα βαγόνια - κλειδί για την έρευνα που «εξαφανίστηκαν», το ανελέητο κυνηγητό των συγγενών που ζητούν τα αυτονόητα, δείχν...


Το μπαλάκι ευθυνών, τα βαγόνια - κλειδί για την έρευνα που «εξαφανίστηκαν», το ανελέητο κυνηγητό των συγγενών που ζητούν τα αυτονόητα, δείχνουν την απόλυτη «δυσοσμία» όπου έχει εισέλθει η χώρα

757.672 άνθρωποι, ως τις 17.00 μ.μ. της Δευτέρας 26/2 όπου συντάχθηκε το παρόν κείμενο, έχουν ήδη υπογράψει το ψήφισμα-πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με το οποίο ζητείται η έναρξη των διαδικασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία με τους 57 νεκρούς, η «δικαίωση» για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών και ποινών σε όσους έμειναν πίσω δεν έχει έρθει ακόμα...

Το μπαλάκι ευθυνών, τα βαγόνια - κλειδί για την έρευνα που «εξαφανίστηκαν», το ανελέητο κυνηγητό των συγγενών που ζητούν τα αυτονόητα, δείχνουν την απόλυτη «δυσοσμία» που επικρατεί στη χώρα, η οποία «ακροβατεί» στο να καταταγεί στις τριτοκοσμικές.

Σήμερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε «μετά από καταγγελίες συγγενών και μερίδα Τύπου» νέα έρευνα για παραλείψεις και λάθη που ενδεχομένως έλαβαν χώρα.

Είχαν προηγηθεί βέβαια οι παραινέσεις της Γεωργίας Αδειλίνη προς τις οικογένειες των 57 θυμάτων - φοιτητές και νέοι στην πλειοψηφία τους - να αποτανθούν στην εκκλησία για να βρουν βοήθεια, καθώς και οι εκτιμήσεις της επί στοιχείων που προσκόμιζαν συγγενείς του τύπου «πώς κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα». 

Ωστόσο, λίγες μέρες πριν παραδόθηκε και η τελική έκθεση - βόμβα που συνέταξε ο ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών, Βασίλειος Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών για το θέμα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε στα δύο τρένα, από τις οποίες, οι 28 από τους 57 επισήμως νεκρούς, έφεραν σοβαρά εγκαύματα έως απανθράκωση από την εκδηλωθείσα φωτιά, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, «το τεχνικό πόρισμα συντάχθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες συλλογής στοιχείων, με την επιμονή και μόνο των οικογενειών των θυμάτων και μάλιστα με στοιχεία, δικογραφίες και υλικά, που κατόρθωσαν να συλλέξουν, στην «καλύτερη» περίπτωση, δύο μήνες μετά την τραγωδία έως 11 μήνες μετά από αυτήν»

Αποκαλυπτική για το «τι έγινε» και κυρίως το «τι δεν έγινε» στη διερεύνηση της τραγωδίας είναι άλλωστε η έκθεση, αναφορικά με την έκρηξη και την πυρκαγιά κατά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων, ενώ όπως αναφέρθηκε
«εξαφάνισαν» 3 από τα επίμαχα βαγόνια της επίμαχης σύγκρουσης.


πηγη