GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

H Nέα Αριστερά αμφισβητεί το pedigree του Δ. Κουτσούμπα

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για το επικείμενο νοσοσχέδιο προκάλεσαν αντίδραση Την έντονη αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκά...

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για το επικείμενο νοσοσχέδιο προκάλεσαν αντίδραση

Την έντονη αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσαν όσα ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την εξαγγελθείσα κυβερνητική ρύθμιση για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, σε παρέμβασσή του στη Βουλή.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για μία σειρά πολιτικών, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Το αντίθετο: γάμος ομοφυλόφιλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας – μητρότητας», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία»
Όπως εξήγησε, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», επέμεινε.

«Σαν να ακούς τον Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη»

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, τονίζοντας πως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας».

Ο κ. Καρπόζηλος τόνισε πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία».

«Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει», σημείωσε καταληκτικά ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

πηγη