GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανατροπή από τον «καθαρόαιμο Δεξιό» Μάκη Βορίδη

«Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή» είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Η εξου...

«Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή» είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Η εξουσία είναι γλυκιά και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί σαν… κόλλα. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος προχώρησε σε ακόμα μία… κωλοτούμπα και από εκεί που δήλωνε έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί, τελικά επιλέγει την εύκολη οδό της… αποχής.
Κατά αυτόν τον τρόπο και τη θέση του στην κυβέρνηση διατηρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει κερδισμένος, καθώς ο Μάκης Βορίδης τον βοηθά να συγκρατήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους.

«Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή» είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στις «κυβερνητικές πηγές» που του προσέφεραν πλήρη στήριξη. «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο» σημείωναν κυβερνητικές πηγές μετά τη δήλωση Βορίδη.


Εκνευρισμός στους «γαλάζιους» βουλευτές


Η στροφή 180 μοιρών του Μάκη Βορίδη έχει προκαλέσει την ενόχληση των «γαλάζιων» βουλευτών. Κι αυτό διότι ο υπουργός Επικρατείας ήταν από τους πρώτους που είχαν σηκώσει την παντιέρα της... επανάστασης. Είχε απειλήσει ακόμα και με παραίτηση.

«Στα ζητήματα συνειδήσεως δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει "πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό", εγώ δεν μπορώ να το κάνω» δήλωνε στις 23 Νοεμβρίου.
Και η αλήθεια είναι πως από τη μία πλευρά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν επέβαλε «κομματική πειθαρχία», και από την άλλη πλευρά ο κ. Βορίδης, όμως, επέλεξε να μην… επαναστατήσει.
Εκτός εάν πλέον ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία δεν αποτελούν πια ζητήματα συνείδησης για τον ίδιον.


Γιατί μπήκε στο Επικρατείας ο Βορίδης


Ο Μάκης Βορίδης, μπήκε στην κυβέρνηση και μάλιστα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για 3 λόγους:

Πρώτον, διότι διαθέτει επιρροή στην δεξιά πτέρυγα και τη βάση της ΝΔ.

Δεύτερον, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να έχει ένα νομικό στο επιτελείο του για να αντιμετωπίσει τους Σπαρτιάτες και τα άλλα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Τρίτον, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να πάρει κάποιο άλλο υπουργικό θώκο, παραγωγικό ή δύσκολο υπουργείο για να μην χρειαστεί να τον ανασχηματίσει.

Εν μέρει, ο πρωθυπουργός κατάφερε να κινήσει με τις νομικές γνώσεις του Μάκη Βορίδη τις διαδικασίες για τον καταλογισμό της «κρυφής ηγεσίας» στους Σπαρτιάτες στη Δικαιοσύνη και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το εκλογοδικείο προκειμένου να πετάξει έξω τους Σπαρτιάτες από τη Βουλή και να κόψει τη κρατική χρηματοδότηση τους.

Με την βοήθεια και του Βορίδη, φτιάχτηκε ο νόμος που απαγόρευε στους «Έλληνες Για την Πατρίδα» να κατέβουν στις εθνικές εκλογές.
Φυσικά, ο στόχος του δεν ήταν ο Βασίλης Στίγκας ο οποίος είναι μία αμελητέα πολιτική προσωπικότητα.
Ο στόχος του ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης που μέχρι τότε στήριζε τους Σπαρτιάτες (διότι τώρα έχει άρει την στήριξή του).
Ο Κασιδιάρης είναι το πρόσωπο που έχει κερδίσει την εκλογική δεξαμενή που στήριζε τον Μάκη Βορίδη.
Ο Κασιδιάρης είναι το πολιτικό πρόσωπο που κερδίζει μόνο με το όνομά του ένα 5% του εκλογικού κοινού.


www.bankingnews.gr