GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, σε ποιον Έλληνα «ολιγάρχη» ήταν «κοντά» και σε ποια δολοφονία λένε ότι εμπλέκεται

Η χώρα έχει μετατραπεί σε «σκοπευτήριο» εγκληματιών Το κορυφαίο όνομα στον χώρο της νύχτας ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός με το...

Η χώρα έχει μετατραπεί σε «σκοπευτήριο» εγκληματιών

Το κορυφαίο όνομα στον χώρο της νύχτας ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν», ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ενέδρα που του έστησαν έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο.

Για την ακρίβεια ήταν το ένα από τα δύο μεγάλα ονόματα που είχαν απομείνει όταν ξεκίνησαν τα δολοφονικά ξεκαθαρίσματα εντός της «Greek Mafia» το 2018.

Ο έτερος που απομένει, το όνομά του παραπέμπει σε Ελληνίδα τραγουδίστρια με μεγάλη επιτυχία εκτός Ελλάδος.

Όπως και να έχει, στην χώρα διεξάγεται πόλεμος που την έχει μετατρέψει σε «Γκουανταλαχάρα» με την κυβέρνηση απλώς να παρατηρεί και να κάνει την… καταμέτρηση των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο Β.Ζαμπούνης θεωρείται πως έλεγχε και την νύχτα της Μυκόνου.

Θεωρούνταν πως ήταν «κοντά» σε έναν από τους κορυφαίους «ολιγάρχες» της χώρας. Η δολοφονία του πιθανολογείται πως έχει σχέση με την δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη.

Για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη ήταν και ο σχεδιασμός σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μιας ακόμη απόπειρας σε βάρος του ομάδας εκτελεστών, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει «νονός» της νύχτας που δολοφονήθηκε πριν λίγους μήνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η εκτέλεσή του είναι κομβική για την εξέλιξη του «πολέμου» στη νύχτα και όχι μόνο που θα αναδιατάξει δυνάμεις του οργανωμένου εγκλήματος και θα βγάλει στην πιάτσα νέους «αρχηγούς» φέροντας μέγιστη ανισορροπία με ότι σημαίνει αυτό. 

Σήμερα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τρεις δράστες, επιβαίνοντας σε ένα πολυτελές Lexus, πλησίασαν το αυτοκίνητο του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, και τον πυροβόλησαν με τρία καλάσνικοφ.

Οι δράστες όπως φαίνεται γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε το θύμα και τον πυροβόλησαν, μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει.

Ο 44χρονος έπεσε νεκρός στο έδαφος, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές.

Στο τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ στο σημείο της εκτέλεσης οι Αστυνομικοί εντόπισαν 97 κάλυκες!

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο Δαφνί το τζιπ των εκτελεστών, το οποίο έκαψαν στη λεωφόρο Αθηνών, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους και εξαφανίστηκαν.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν ως μάρτυρα έναν οδηγό ταξί, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης τα τελευταία 5 χρόνια ήταν από τους ανθρώπους που έλεγχαν το κύκλωμα διακίνησης καυσίμων σε όλη την Ελλάδα και επιδίωκαν μαζί του συνεργασία πασίγνωστοι «ολιγάρχες» και ιδιοκτήτες δεκάδων πρατηρίων καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε υπό τον έλεγχο του τουλάχιστον 15 πρατήρια.

Ο ίδιος γνώριζε σύμφωνα με συνεργάτες του την εκκρεμότητα που υπήρχε για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του και προσπαθούσε να φυλάγεται όσο μπορούσε και για αυτό άλλωστε το αυτοκίνητο που δέχτηκε τους πυροβολισμούς ήταν αλεξίσφαιρο αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει τα μαζικά πυρά των τριών δραστών με καλάσνικοφ.

Οι εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την ομάδα εκτελεστών που χρησιμοποιήθηκε αναφέρουν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους του πιο ακριβού συμβολαίου που έχει γίνε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια το οποίο φέρεται να ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ!

Τον Ιούνιο του 2023, δυο άτομα, ένας εκ των οποίων είχε εμπλοκή στην δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου και ανήκε στον στενό «πυρήνα» του Βασίλη Στεφανάκου, εκτελέστηκαν στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, φέρεται μέρες πριν την εκτέλεση του, μαζί με ένα ακόμη άτομο, να σχεδίαζαν την εκτέλεση του 44χρονου που έπεσε νεκρός στο Νέο Κόσμο.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται το υποψήφιο θύμα τότε, να πληροφορήθηκε και φέρεται να έδωσε εντολή δολοφονίας του γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού και του συνεργού του.

Με λίγα λόγια τον πρόλαβε. Να σημειωθεί ότι ο Ρουμπέτης τριγυρνούσε με θωρακισμένη μερσεντές η οποία ανήκε στον…. Γ.Αλαφούζο και ποτέ δεν δόθηκε μία πειστική εξήγηση για αυτό το γεγονός.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε γίνει στόχος αντίπαλης συμμορίας τον Οκτώβριο του 2018.

Τότε του είχαν στήσει καρτέρι στην ακτή Κονδύλη έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του Δημήτρη Μελισανίδη και άνοιξαν πυρ εναντίον του, με πιστόλι των δραστών να παθαίνει εμπλοκή. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια, αλλά επιβίωσε.


πηγη