GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκική εταιρεία ανοίγει πολυϊατρείο στην Αλεξανδρούπολη με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης!

Τουρκική εταιρία με έδρα την Κωνσταντινούπολη προχωρά στην ίδρυση πολυϊατρείου στην Αλεξανδρούπολη, και μάλιστα το παράρτημά της καταχωρίστη...


Τουρκική εταιρία με έδρα την Κωνσταντινούπολη προχωρά στην ίδρυση πολυϊατρείου στην Αλεξανδρούπολη, και μάλιστα το παράρτημά της καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίoυ Εβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Οι μέτοχοι της εταιρίας θα είναι Τούρκοι και δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, κάτι που είναι εκ προοιμίου λάθος δεδομένου ότι για να φτιάξει κάποιος εταιρία στην Τουρκία τουλάχιστον ένας μέτοχος πρέπει να είναι Τούρκος!

Συνεπώς, για τις δραστηριότητες της εταιρείας αυτής δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος και αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν απασχολεί καθόλου την κυβέρνηση.



Σημειώνεται ότι ήδη η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Άγκυρα για χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες, για να πηγαίνουν σε δέκα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Τώρα επιτρέπει την τουρκική διείσδυση και στην Θράκη και μάλιστα σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, αυτό της υγείας.

Στόχος της τουρκικής εταιρίας με επωνυμία ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI είναι κυρίως (μαζί με πολλές ακόμα δυνατότητες που σχετίζονται με δραστηριότητες Υγείας, όπως αναφέρεται στην εγγραφή της στο ΓΕΜΗ του τοπικού Επιμελητηρίου Εβρου) να μπορεί να ιδρύει ιδιωτικά ιδρύματα υγείας, να ανοίγει νοσοκομεία, πολυϊατρεία, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, ιατρικά εργαστήρια, ιδρύματα αναλύσεων, να παρέχει υπηρεσίες υγείας, να παρέχει κάθε είδους μαθήματα πρώτων βοηθειών, με άδεια από τα αρμόδια όργανα.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του ΓΕΜΗ με ημερομηνία 10/1/2024 αναφέρεται: «Τη 10/01/2024 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, µε Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3965191, η από 1-17/11/2023 απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων Αλλοδαπής Εταιρίας (ΤΟΥΡΚΙΑ) Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI, με την οποία αποφασίστηκε η εγκατάσταση στην Ελλάδα του υποκαταστήματος αλλοδαπής Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET ΕΠΕ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και έλαβε αριθμό ΓΕΜΗ».

Η είδηση του πολυϊατρείου καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίoυ Έβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024

Στόχος του τουρκικού πολυϊατρείου είναι αρχικά οι μουσουλμάνοι της Θράκης που επισκέπτονται τη γειτονική Τουρκία, την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις για ιατρικές εξετάσεις και γενικότερα τέτοια θέματα, αλλά φυσικά και οι υπόλοιποι πολίτες του Εβρου και της Θράκης γενικότερα να μπορούν να το επισκέπτονται στην Αλεξανδρούπολη με μικρότερο κόστος από τα άλλα ιδιωτικά διαγνωστικά πολυϊατρεία της Ελλάδας.

πηγη