GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έλον Μασκ: «Η εξουσία θα ορίζει ως ρητορική μίσους οτιδήποτε δεν της αρέσει»

Τι είπε ο ιδιοκτήτης του Χ με αφορμή το νόμο για την «ρητορική μίσους» που θα ψηφίσει το ιρλανδικό κοινοβούλιο Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε ως πο...

Τι είπε ο ιδιοκτήτης του Χ με αφορμή το νόμο για την «ρητορική μίσους» που θα ψηφίσει το ιρλανδικό κοινοβούλιο

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνο το νομοσχέδιο για την «ρητορική μίσους» στο διαδίκτυο που αναμένεται να ψηφίσει το ιρλανδικό κοινοβούλιο καθώς όρος αυτός είναι αόριστος και χρησιμοποιείται προκειμένου να απαγορευτεί οποιαδήποτε, είδηση, αναφορά ή έκφραση δεν είναι αρεστή στις αρχές και την εξουσία.

«Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι εάν το ιρλανδικό Κοινοβούλιο εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που ορίζει τη “ρητορική μίσους”, σε ό,τι θεωρούν ότι είναι η “ρητορική μίσους”, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι με αυτό».

«Με τον όρο «παραπληροφόρηση», το WEF εννοεί οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ατζέντα του»!

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση πως το κορυφαίο ζήτημα που απασχόλησε τη φετινή σύνοδο στο Νταβός της Ελβετίας ήταν η…παραπληροφόρηση.

Σε άλλο σημείο, ο δισεκατομμυριούχος έπλεξε το εγκώμιο του Twitter σε ό,τι αφορά την ελευθερία έκφρασης και λόγου, θέτοντας επίσης τον προβληματισμό του σχετικά με εκείνους που κατηγορούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για προώθηση της παραπληροφόρησης:

«Κι αν κάποιος αναφέρει ότι υπάρχει παραπληροφόρηση, όποτε τους ζητάω να δώσουν παραδείγμα δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα! Και έτσι θα έλεγα ότι λένε ψέματα όταν το λένε αυτό. Είτε λένε ψέματα είτε δεν γνωρίζουν τι λένε. Ανόητοι ή ψεύτες».

Nα σημειωθεί πως όταν είχε ρωτηθεί ο Έλον Μασκ για το κόστος εξαγοράς του πρώη Twitter νυν Χ, είπε ότι «44 δισ. δολάρια δεν ήταν το κόστος απόκτησης της πλατφόρμας αλλά το κόστος αποκατάστασης της ελευθερίας του λόγου»!



πηγη