GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένα βήμα πριν την… κόλαση - Νασράλα: Θα πολεμήσουμε χωρίς κανόνες, όρια και «οροφές»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ για «μάχη μέχρις εσχάτων» εάν κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, την επομένη της δολοφονίας του ...

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ για «μάχη μέχρις εσχάτων» εάν κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, την επομένη της δολοφονίας του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς στη Βηρυτό. «Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο… Όποιος διανοηθεί τον πόλεμο μαζί μας, θα το μετανιώσει», διεμήνυσε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ένα 24ωρο μετά το πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλων πέντε στελεχών της Χαμάς σε ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ο Χασάν Νασράλα υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι συνιστά «επικίνδυνο έγκλημα» που διαβεβαίωσε ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Βηρυτό, αλλά γνωστοποίησαν ότι προετοιμάζονται «για όλα τα σενάρια» μετά από αυτήν.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η Χεζμπολάχ εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα. Στη διάρκεια των εχθροπραξιών του τελευταίου μήνα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 μαχητές της Χεζμπολάχ και περίπου 20 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Νασράλα κατά Ισραήλ και ΗΠΑ

«Το Ισραήλ κρύβει τους χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες του στα σύνορα με τον Λίβανο», ισχυρίστηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μιλώντας για τη δολοφονία του «Νο2» της Χαμάς, λέγοντας ότι ο θάνατος του Σάλεχ αλ Αρούρι ήταν αποτέλεσμα «κατάφωρης ισραηλινής επιθετικότητας».

Κυματίζοντας την κίτρινη σημαία της Χεζμπολάχ, τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον Νασράλα, ο οποίος την τρίτη του ομιλία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Χασάν Νασράλα άρχισε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές και αμερικανικές επιθέσεις στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη.

Χαιρετίζει «όλους εκείνους τους μάρτυρες που έπεσαν στο δρόμο για την Ιερουσαλήμ» και τις οικογένειές τους. «Τους λέμε ότι το αίμα, οι θυσίες και η υπομονή σας θα έχουν μόνο καλά αποτελέσματα για την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ και ολόκληρη την περιοχή».

Τιμώντας την τέταρτη επέτειο από τον θάνατο του αρχηγού της «Ιρανικής Δύναμης Κουντς», Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, ο Νασράλα είπε: «Ακόμα και στον τάφο του ζει, στο μαρτύριό του η ζωή του έγινε πιο δυνατή, πιο παρούσα. Τον βλέπουμε στις ρουκέτες μας, στα σπίτια μας, στα δάκρυα των παιδιών».

Σχολιάζοντας τις εκρήξεις κοντά στον τάφο του νωρίτερα σήμερα, καθώς εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι ήταν μια «στοχευμένη» επίθεση.

«Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τη συριακή κυβέρνηση, τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς και άλλες μαχητικές ομάδες από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη, έχει ένα στρατηγικό όραμα», πρόσθεσε, μιλώνυας για τον «Άξονα της Αντίστασης», δηλαδή τις ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Ξέρουμε ποιοι είναι φίλοι, ποιοι εχθροί και οι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι. Μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… αλλά ο καθένας θα πάρει αποφάσεις υπό το πρίσμα των συμφερόντων του».

Η αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ έχει «καταρρεύσει»

Η αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ έχει «καταρρεύσει» από τότε που δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είπε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ. «Ως αποτέλεσμα, ανοίγουν νέα μέτωπα στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου».

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν αποκαλύπτει τις πραγματικές στρατιωτικές του απώλειες τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο. «Στο μέτωπό μας στο Λίβανο, δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών και είναι χιλιάδες».

Λέει ότι οι χώρες δεν είναι πλέον «φοβισμένες», αναφέροντας ως παράδειγμα τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Υεμένη.

Χαιρετίζοντας τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε: «Αυτό θα επηρεάσει τα θεμέλια του Ισραήλ. Κράτος του Ισραήλ, δεν θα πετύχεις τους στόχους του πολέμου».

Μιλώντας για παραπάνω από μία ώρα, στο τέλος της ομιλίας του στράφηκε εναντίον των ΗΠΑ και των διεθνών οργανισμών. «Το διεθνές δίκαιο δεν είναι σε θέση να παρέχει καμία προστασία σε κανένα έθνος, κανένα άτομο».

Ο Νασράλα πρόκειται να εκφωνήσει άλλη μια ομιλία την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, όπου είπε ότι θα μιλήσει σε βάθος για τις μάχες της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ.


πηγη