GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ιταλοί γράφουν για πιθανή παραίτηση του Γερμανού καγκελάριου Β.Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz ενδέχεται να εγκαταλείψει νωρίς τη θέση του εντός του 2024 λόγω απώλειας εμπιστοσύνης, αναφέρει η εφημερίδα Re...

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz ενδέχεται να εγκαταλείψει νωρίς τη θέση του εντός του 2024 λόγω απώλειας εμπιστοσύνης, αναφέρει η εφημερίδα Repubblica.

Υπάρχουν φήμες ότι η υπόθεση Wirecard και οι σχέσεις με τον Jan Marsalek θα μπορούσαν να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών», υποστηρίζει η Repubblica.

Σύμφωνα με την Repubblica, το 75% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον Scholz και το κόμμα του με έναν από τους πιο προφανείς παράγοντες δυσπιστίας ήταν το σκάνδαλο Wirecard.

Τον Ιούνιο του 2020, όταν ο σημερινός καγκελάριος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, ο Wirecard κατηγορήθηκε για απάτη, αφού οι ελεγκτές κατέγραψαν έλλειμμα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά ο Scholz και το υπουργείο του προσπάθησαν να προστατεύσουν την εταιρεία από επιθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν δυσαρέσκεια και καχυποψία.

Ένας από τους κορυφαίους διευθυντές της Wirecard, ο Αυστριακός Jan Marsalek, δραπέτευσε με τα γερμανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρίσκεται στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

πηγη