GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία ετοιμάζουν κτύπημα κατά της Υεμένης – Στο Ιράν αξιωματούχοι των Χούθι

Θα εκτοξευθούν εκατοντάδες πύραυλοι εναντίον στόχων Κλιμακώνεται η κατάσταση ανάμεσα στους Χούθι και στη Δύση, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία (κ...

Θα εκτοξευθούν εκατοντάδες πύραυλοι εναντίον στόχων

Κλιμακώνεται η κατάσταση ανάμεσα στους Χούθι και στη Δύση, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία (και πιθανότατα τη Γερμανία) να ετοιμάζονται για κτυπήματα κατά της Υεμένης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει κοινή δήλωση από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και πιθανώς τη Γερμανία, ανακοινώνοντας ότι βρίσκονται σε τελικές προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών που πρόσκεινται στο Ιράν.

Η επίθεση θα περιλαμβάνει την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον προσχεδιασμένων στόχων στη Δυτική Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα.

Μια πηγή δήλωσε ότι οι συντονισμένες επιθέσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πολεμικά αεροσκάφη της RAF για πρώτη φορά ή το HMS Diamond, ένα αντιτορπιλικό τύπου 45 που κατέστρεψε με επιτυχία ένα επιθετικό drone με πύραυλο Sea Viper στην Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Την ίδια ώρα ένας ανώτερος αξιωματούχος των Χούθι έφυγε για την Τεχεράνη. Λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τρία ταχύπλοα των Χούτι και σκότωσαν το πλήρωμα, ο ανώτατος αξιωματούχος της Υεμένης Μοχάμαντ Αμπντούλ-Σαλάμ συναντήθηκε με τον αρχηγό ασφαλείας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν στην Τεχεράνη.


πηγη