GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενώ η εξέγερση των αγροτών καλά κρατεί στην Γερμανία ετοιμάζει σχέδιο απέλασης χιλιάδων μεταναστών το εθνικιστικό κόμμα AfD

Σε αυτό το σχέδιο φέρονται να στηρίζουν σιωπηλά και άλλα κόμματα με το ερώτημα να είναι το που θα γυ7ρίσουν όλοι αυτοί οι μετανάστες; Σκούρα...

Σε αυτό το σχέδιο φέρονται να στηρίζουν σιωπηλά και άλλα κόμματα με το ερώτημα να είναι το που θα γυ7ρίσουν όλοι αυτοί οι μετανάστες;

Σκούρα τα βρίσκει ο νυν Καγκελάριος της Γερμανίας Σόλτς, ο οποίος εκτός όλων των άλλων τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τους χιλιάδες φορτηγατζήδες, που στηρίζουν τους αγρότες στην εξέγερση τους κατά της κυβέρνησης του.

Το ακόμα όμως μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι ότι με όλη αυτήν την κατάσταση, τα ποσοστά του εθνικιστικού κόμματος AfD έχουν εκτοξευθεί, και αποκαλύπτεται σχέδιο απελάσεων χιλιάδων μεταναστών, στο οποίο πιθανότατα να ομονοήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο βουλευτής του AfD Ρενέ Σπρίνγκερ δήλωσε: «Θα επιστρέψουμε τους ξένους στην πατρίδα τους. Κατά εκατομμύρια».

Τα μέσα ενημέρωσης του αριστερού φιλελεύθερου κατεστημένου της Γερμανίας προωθούν ένα «μυστικό» σχέδιο απέλασης που διατυπώθηκε από το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ωστόσο, ο πολιτικός του AfD Ρενέ Σπρίνγκερ τόνισε ότι το σχέδιο δεν είναι μυστικό ( εντός της πολιτικής ελίτ της χώρας) ενώ υποσχέθηκε να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες σε περίπτωση που το AfD έρθει στην εξουσία.

«Θα επιστρέψουμε τους ξένους στην πατρίδα τους. Κατά εκατομμύρια», έγραψε στο X.

«Αυτό δεν είναι μυστικό σχέδιο. Αυτή είναι μια υπόσχεση. Για περισσότερη ασφάλεια. Για περισσότερη δικαιοσύνη. Να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Για τη Γερμανία’, τόνισε ο ίδιος.

Το AfD προωθεί την πολιτική του για τη «μετανάστευση» τελευταία, αλλά εστιάζεται κυρίως στους μετανάστες που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, τους οποίους η Γερμανία δεν μπόρεσε να απομακρύνει.

 

«Η καθημερινότητα στη «πολύχρωμη δημοκρατία», τέτοιες καθημερινές συνθήκες είναι συγκλονιστικές και ξεκαθαρίζουν: το 2024 πρέπει να είναι η χρονιά της μετανάστευσης! Όποιος βανδαλίζει εστιατόρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, επιτίθεται σε γιατρούς ή ταραχές στα τρένα δεν έχει θέση εδώ και πρέπει να απελαθεί αμέσως. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα», έγραψε ο Ρενέ Σπρίνγκερ.

Το μήνυμα του Σπρίνγκερ για την απέλαση έρχεται σε μια στιγμή που το AfD μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο του 24% σε μια νέα εθνική δημοσκόπηση από το YouGov, ένα αποτέλεσμα δημοσκόπησης που κάποτε θεωρούνταν αδιανόητο από τους περισσότερους μόλις πριν από ένα χρόνο.

Το AfD ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα απελάσει Γερμανούς πολίτες, με νομικούς εμπειρογνώμονες να λένε ότι αυτό θα παραβίαζε το σύνταγμα της χώρας.

Υπάρχει προηγούμενο για μαζικές απελάσεις παρόμοιου μεγέθους στην ιστορία. Επί πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εκατομμύρια μετανάστες απελάθηκαν από τη χώρα. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι απέλασε περισσότερους μετανάστες από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις πέρυσι, το Πακιστάν ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ταχείας απέλασης 1,7 εκατομμυρίων Αφγανών μεταναστών, με πολλούς από αυτούς να έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η Γερμανία, μάλιστα, έχει υποσχεθεί να δεχτεί έναν συγκεκριμένο αριθμό από αυτούς τους μετανάστες.

Εάν το AfD ερχόταν στην εξουσία και θεσπίσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα σήμαινε μια απότομη στροφή από την πολιτική ανοιχτών συνόρων της αριστερής-φιλελεύθερης κυβέρνησης και τα σχέδια να πολιτογραφήσει εκατομμύρια ξένους.

Ωστόσο, το κόμμα μπορεί να έχει ισχυρή υποστήριξη από το γερμανικό κοινό για μια τέτοια πολιτική, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ισχυρή πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι οι μετανάστες φέρνουν περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη και θέλουν μια παύση στη μετανάστευση.


pentapostagma.gr