GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μυστικός πόλεμος σε εξέλιξη - Με εντολή Πούτιν ρωσικοί υπερχητικοί πύραυλοι Zircon έχουν ήδη περικυκλώσει τις ΗΠΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί έμμεσα τους Αμερικανούς να μην επέμβει το ΝΑΤΟ στην πανωλεθρία που υφίστανται οι Ουκρανοί στα πεδία των μαχών Οι αμερικ...

Η Μόσχα προειδοποιεί έμμεσα τους Αμερικανούς να μην επέμβει το ΝΑΤΟ στην πανωλεθρία που υφίστανται οι Ουκρανοί στα πεδία των μαχών

Οι αμερικανικές στρατιωτικές πληροφορίες δημοσίευσαν μια έκθεση που οδήγησε τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σε πλήρη επιφυλακή για τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου ενόψει εκλογών αλλά και των μαχών στην Ουκρανία, στις οποίες οι Ουκρανοί χάνουν παντού.

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που διέρρευσε αναφέρει σε ένα σύντομο απόσπασμα : “Τα «Zircon» βρίσκονται ήδη κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις του ρωσικού ναυτικού στις βάσεις της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας».


Το θέμα συνέλαβαν και τα τοπικά αμερικανικά ΜΜΕ.

Το Associated Press χαρακτήρισε το ζήτημα (ότι δηλαδή ρωσικού υπερχητικοί πύραυλοι Zircon) έχουν ήδη εμφανιστεί σχεδόν στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, ως «εφιάλτη για το Πεντάγωνο».

Η αμερικανική κυβέρνηση κατάφερε να εκφράσει την «αποφασιστική της διαμαρτυρία» στη Ρωσία, μέσω ανεπίσημων καναλιών αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων.

Σύμφωνα με αρκετές γνωματεύσεις εμπειρογνωμόνων, ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon πετά με ταχύτητα 11.000 km/h και η απόσταση, για παράδειγμα, από την Κούβα μέχρι τα το έδαφος των ΗΠΑ είναι μόλις 180 χιλιόμετρα”.
“Στην πραγματικότητα, η καταστροφή οποισδήποτες περιοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι θέμα λεπτών και η Ουάσιγκτον (σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ίδιων ειδικών) έχει μόνο 39 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις ότι οι πύραυλοί μας βρίσκονται «σχεδόν κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών»;

"Ναι, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, ότι συμφώνησε με τους προέδρους της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας για την ανάπτυξη και συνεργασίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού-τεχνικού, αλλά αυτό, όπως λένε, «δεν είναι δική σας δουλειά».

Το μόνο που έμεινε είναι η διαμαρτυρία, από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre που είπε: «Η τοποθέτηση υπερηχητικών πυραύλων σε ρωσικά πολεμικά πλοία κοντά στα ίδια τα σύνορα της Αμερικής έρχεται σε αντίθεση με όλους τους υπάρχοντες κανόνες. Η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει αυτή την απόφαση», αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Στο Στόχαστρο της Μόσχας και τα 11 Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα

Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι το καμάρι του αμερικανικού στρατού.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν 11 τέτοια σκάφη, δηλαδή περισσότερα από ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί. Δεδομένου του γεγονότος πως μεταφέρουν δεκάδες μαχητικά το καθένα, τα πλοία αυτά έχουν τρομερές επιθετικές δυνατότητες, πράγμα που τα καθιστά νούμερο ένα στόχο κάθε εχθρού της Ουάσιγκτον.

Για να τα προστατέψει το Πεντάγωνο ποτέ δεν τα αφήνει να επιχειρούν μόνα τους.

Κάθε αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από μία ομάδα κρούσης, μία ξεχωριστή δύναμη σαν αρμάδα που προστατεύει, υποστηρίζει και συμπληρώνει τις δυνατότητες κάθε αεροπλανοφόρου.

Μέχρι στιγμής το ρωσικό πολεμικό ναυτικό είχε στο οπλοστάσιο του μόνο ένα οπλικό σύστημα σχεδιασμένο ειδικά για την βύθιση αμερικανικών αεροπλανοφόρων και αυτό δεν ήταν  άλλο από τον πύραυλο P-800 Granit.

Ο υπερηχητικός πύραυλος πολλαπλών χρήσεων Tsirkon, που έχει σχεδιαστεί για να χτυπά θαλάσσιους και επίγειους στόχους είναι ικανός να πετά με ταχύτητα 9 Mach ή εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου, σε εμβέλεια άνω των 1000 km. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το Tsirkon και άλλα όπλα αιχμής ως «ανίκητα».

Ο λόγος είναι ότι τα υπερηχητικά όπλα, όπως το ρωσικό 3M22 Tsirkon, ταξιδεύει με ταχύτητες άνω των 9 Mach και έχει χαμηλή ατμοσφαιρική βαλλιστική τροχιά, επιτρέποντάς τον να παρακάμψει τυπικές αντιπυραυλικές άμυνες.

Ο πύραυλος πετάει με προηγμένο καύσιμο, που οι Ρώσοι λένε ότι του δίνει βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα . Και είναι τόσο γρήγορο, που η πίεση του αέρα μπροστά από το όπλο σχηματίζει ένα σύννεφο πλάσματος καθώς κινείται, απορροφώντας τα ραδιοκύματα και καθιστώντας το πρακτικά αόρατο στα ενεργά συστήματα ραντάρ.

Τα αμερικανικά συστήματα αναχαίτισης πυραύλων Aegis, απαιτούν χρόνο αντίδρασης 8-10 δευτερολέπτων για να αναχαιτίσουν τις εισερχόμενες επιθέσεις. Σε αυτά τα 8-10 δευτερόλεπτα, οι ρωσικοί πύραυλοι Zircon θα έχουν ήδη διανύσει μεγάλη απόσταση και οι πύραυλοι αναχαίτισης δεν πετούν αρκετά γρήγορα για να φτάσουν τη διαφορά.