GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Mακελειό στην Πράγα: Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε 11 άτομα σε πανεπιστήμιο (φωτό, βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγα...

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος, σύμφων με αναφορές, αυτοπυροβολήθηκε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο.

Επίσης, πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Πώς έγινε η επίθεση

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας.

Η τσέχικη αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς». Παράλληλα οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται δεκάδες νέοι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τρέχοντας το πανεπιστήμιο. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μακρύκαννο όπλο με διόπτρα.

Στην ακόλουθη φωτογραφία διακρίνεται ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του


Δείτε φωτογραφία από την επέμβαση της Αστυνομίας στο σημείο


Δείτε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου



Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών. 

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.


πηγη