GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επεισόδια στο Ρέντη: Έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα DNA – Βρέθηκε και ο εκτοξευτήρας της φωτοβολίδας

Οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη όπου και τραυματίστηκε πολύ βαριά και παραμένει...

Οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη όπου και τραυματίστηκε πολύ βαριά και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός των ΜΑΤ αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά έξι από αυτούς συγκεντρώνουν πάνω τους τις υποψίες των αρχών.

Τα άτομα αυτά αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.  

Ένα από τα ευρήματα των αντικειμένων που βρέθηκαν προσομοιάζει με σωλήνα και είναι πιθανό να είναι μέρος του εκτοξευτήρα από τον οποίο ρίχθηκε η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο «στόχαστρο» φαίνεται να έχουν μπει 25 από αυτούς που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν».

Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί, δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄αυτών, δεν μπορούν να συλληφθούν.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου.

Ανάμεσα στα ευρήματα έχουν βρεθεί υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Aπό κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες, φωτοβολίδες και τον προαναφερθέντα σωλήνα, που όλα δείχνουν πως αποτελεί μέρος του μηχανισμού εκτόξευσης της φωτοβολίδας που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό των ΜΑΤ.


πηγη