GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αράχωβα: Τι αποκαλύπτει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του άτυχου χάσκι

Όπως αποκαλύπτει έχει στα χέρια της φωτογραφίες που δείχνουν εκείνη τη νύχτα ένα άτομο να ακολουθεί το 8χρονο χάσκι και κατά διαστήματα, όπω...

Όπως αποκαλύπτει έχει στα χέρια της φωτογραφίες που δείχνουν εκείνη τη νύχτα ένα άτομο να ακολουθεί το 8χρονο χάσκι και κατά διαστήματα, όπως λέει, να το κοιτάει περίεργα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες σχετικά με τον θάνατο του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι μέρες περνούν και όλοι στην Αράχωβα περιμένουν τις τελικές ανακοινώσεις για τον θάνατο του χάσκι. Η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο όσο ήταν εν ζωή επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου σκύλου, ενώ από την άλλη πλευρά η αστυνομία φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από άγρια σκυλιά. Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη φαίνεται να κλείνει προς την άποψη της κτηνιάτρου. Όπως αποκαλύπτει έχει στα χέρια της φωτογραφίες που δείχνουν εκείνη τη νύχτα ένα άτομο να ακολουθεί το 8χρονο χάσκι και κατά διαστήματα, όπως λέει, να το κοιτάει περίεργα.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και στις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών. Πλέον με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του 8χρονου χάσκι δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε στο Mega πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα. «Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από καθηγητή κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είμαι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς».

Σε σχέση με το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου, είπε: «για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χθες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθει πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το newsit.gr, η κ. Ανάσογλου προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη. «Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε.

Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός(σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος».

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης. «Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων».

πηγη