GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα – Το ανακοίνωσε ο Ν.Δένδιας

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην διεθνή task force για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα στείλει φρεγάτα στην περιοχή όπως ανακοίνωσε ο υπ...

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην διεθνή task force για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα στείλει φρεγάτα στην περιοχή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, στη «σκιά» των απειλών των Χούθι, στέλνει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια. Η φρεγάτα θα είναι μέρος της πολυεθνικής δύναμης  για την αντιμετώπιση των επιθέσεων ανταρτών σε εμπορικά πλοία. 

Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Επιχείρησης Διαφύλαξη της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα, «η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, στο πλαίσιο διεθνούς ναυτικής δύναμης που θα συμμετέχει στις εκεί επιχειρήσεις». 

«Φύλακας της Ευημερίας»

Η επιχείρηση «Φύλακας της Ευημερίας» στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 χώρες (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπαχρέιν, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σεϋχέλλες και Ισπανία) έχει ως αντικείμενο την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που αντιμετωπίζουν διαρκείς απειλές από τους Χούθι.

Η πρόκληση για το Πολεμικό Ναυτικό είναι μεγάλη καθώς αν υπάρξει τελικά συμμετοχή φρεγάτας, θα πρέπει να αναπτύξει και αντιβαλλιστικές δυνατότητες, αφού οι Χούθι πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους.


πηγη