GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχονται εξορύξεις για την Ελλάδα - Ο Εφοπλιστής και πρόεδρος του ΟΣΦΠ Β. Μαρινάκης αγοράζει 7 πλοία για πλατφόρμες εξορύξεων

Η επίσκεψη Ερντογάν και η “φιλία” με την Ελλάδα έχει σχέση και με τις εξορύξεις στην χώρα μας καθώς και με τα σχέδια των ΗΠΑ, αφού ο ίδιος ζ...


Η επίσκεψη Ερντογάν και η “φιλία” με την Ελλάδα έχει σχέση και με τις εξορύξεις στην χώρα μας καθώς και με τα σχέδια των ΗΠΑ, αφού ο ίδιος ζήτησε να τα βρούμε χωρίς Τρίτους

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με κινήσεις Ελλήνων εφοπλιστών του μεγέθους του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος αθόρυβα προέβη σε αγορά ενός στόλου από επτά πλοία εφοδιασμού πλατφόρμας εξορύξεων τις τελευταίες εβδομάδες".

Σίγουρα κάτι ξέρει ο κ. Μαρινάκης και αυτό αφορά ξεκάθαρα το ξεκίνημα εξορύξεων νοτίως της Κρήτης, όπου υπάρχουν τεράστια αποθέματα σύμφωνα με τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή, αλλά και παλαιότερες δορυφορικές φωτογραφίες και εκθέσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της TradeWinds δημιουργεί νέα υπεράκτια ναυτιλιακή εταιρεία και επενδύει 106 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά επτά πλοίων από τον στόλο της PSV.

Τα σχέδια των ΗΠΑ και της EXXONMOBIL και Chevron από Κρήτη έως την Κύπρο

Η  ExxonMobil είχε ανακοινώσει ότι το 2024 θα λαμβάνονταν  η επενδυτική απόφαση για γεώτρηση, με στόχο το πρώτο γεωτρύπανο να «χτυπήσει» το 2025, έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν, αλλά οι σεισμικές έρευνες ανάτρεψαν αυτήν την απόφαση ενώ την ίδια στιγμή η CHEVRON ξεκινά κάτι ανάλογο στην Κύπρο.

Από τον Ιανουάριο του 2023, ο αμερικανικός κολοσσός είχε διαβεβαιώσει την Αθήνα πλευρά ότι η τουρκική απειλητική ρητορική δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της εταιρείας.

Η εμπλοκή αμερικανικών επιχειρήσεων είναι πιθανό να ενισχυθεί, καθώς τον Οκτώβριο η Chevron αγόρασε και εξετάζει τα σεισμικά δεδομένα για την περιοχή του Ιονίου.

Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι έρχονται απίστευτες εξελίξεις από  ειδικούς της EXXONMOBIL, αφού αποκαλύπτεται στην πράξη, ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων μας φτάνουν για ολόκληρη την τροφοδοσία της ΕΕ.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπης θα ελάμβανε τέλος, αφού οι ανάγκες των χωρών της ΕΕ αναμένονται ότι θα καλύπτονται  από τα ελληνικά κοιτάσματα αλλά και αυτά των γειτονικών χωρών.

Σε αυτό το πραγματικό ενδεχόμενο η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή οικονομικά και γη της επαγγελίας για τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του πλανήτη.

Όπως έχουν επισημάνει ειδικοί επιστήμονες της EXXONMOBIL,τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης, ξεπερνούν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς μπορεί να είναι ακόμη και υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης.

Οι ειδήσεις είναι τρομερά ευχάριστες, ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή οι πετρελαϊκές, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), και η κυβέρνηση, δίνουν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο και συνιστούν “ταπεινοφροσύνη”, διότι οι Τούρκοι καραδοκούν

Η επίσκεψη Ερντογάν και η ξαφνική φιλία με την Ελλάδα έχει σχέση και με τις εξορύξεις στην χώρα μας

Θεωρούμε ότι αλλαγή στάσης της Άγκυρας εδώ και μήνες σε συνδυασμό με την πρόταση “ να τα βρούμε μόνοι μας χωρίς παρέμβαση Τρίτων”, αφορά την παρουσία αμερικανικών κολοσσών νοτίως της Κρήτης για αρχή και ίσως και αλλού.

Οι Τούρκοι όμως τα θέλουν σχεδόν όλα δικά τους, ενώ έχουν βάλει πόδι και στην Λιβύη, όπου ξερογλείφονται για τα δύο μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε ολόκληρη την Μεσόγειο, ενώ στην περιοχή έχουν παρουσία Ιταλοί, Ρώσοι και οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά τα τουρκικά σχέδια τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις ΗΠΑ, που αυτό το διάστημα έχουν μεταφέρει μια τεράστια αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τον πόλεμο στην Γάζα.   

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε ένα τεράστιο σταυροδρόμι που είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία των αιώνων, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν σε άλλο πλαίσιο γεωπολιτικής, ενέργειας και κυρίως στον τομέα της Άμυνας έχοντας προίκα τόσα δις που θα αποκομίσουν από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαθέτουν.


πηγη