GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μετά από τιτάνια μάχη των γιατρών σταθεροποιήθηκε η υγεία του άνδρα των ΜΑΤ που χτυπήθηκε στου Ρέντη- Πάνω από 200 προσαγωγές

150 οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες Μετά από τιτάνια μάχη...

150 οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες

Μετά από τιτάνια μάχη που έδωσαν οι γιατροί στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κατάφεραν και σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αρχιφύλακα των ΜΑΤ που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε όταν περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες. Μία από αυτές χτύπησε τον αρχιφύλακα στο πόδι με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση μηριαίας αρτηρίας και συνέπεια να χάσει πολύ αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί του έβγαλαν πολλά θραύσματα μέσα από το πόδι, κατάφεραν και έλεγξαν την αιμορραγία, σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του και, πλέον, τα δύο επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη που θα έχει. Όπως τονίζουν από το νοσοκομείο, πάντως, ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ θα βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε απόψε, όμως άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αναφέρει τα εξής:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης 12 -2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίστηκε ο 31χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο πήγαν τόσο ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όσο και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Την ίδια ώρα, σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 200 άνθρωποι, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

πηγη