GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενδείξεις για «στημένη» κατηγορία κατά του Φρέντη Μπελέρη από την αστυνομία - Μάρτυρας χρηματίστηκε

Χαρακτηριστικός είναι, δε, ο διάλογος ανάμεσα στον δικηγόρο και τον μάρτυρα Νέα δεδομένα προκύπτουν πλέον στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη με...

Χαρακτηριστικός είναι, δε, ο διάλογος ανάμεσα στον δικηγόρο και τον μάρτυρα

Νέα δεδομένα προκύπτουν πλέον στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη μετά και από τις αποκαλύψεις του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμμάρας, μέσα από τις φυλακές, πως βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε.

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, απ΄ό, τι φαίνεται. Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε γι’ αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία» ανέφερε.

Χαρακτηριστικός είναι, δε, ο διάλογος ανάμεσα στον δικηγόρο και τον μάρτυρα:

Δικηγόρος: Έλαβες πληρωμή από την Αστυνομία στο τέλος;

Μάρτυρας: Ναι, έλαβα μια ανταμοιβή για αυτήν τη δουλειά. Όμως η ανταμοιβή μου δόθηκε, έγινε αυτή η δουλειά, τελείωσε και μετά.

Δικηγόρος: Ποιος σου την έδωσε;

Μάρτυρας: Η κρατική αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Λεονάρντο Μπελέρης, αδελφός του προφυλακισμένου Δημάρχου Χειμμάρας, «το συγκεκριμένο δικαστήριο κατά της Διαφθοράς είχε αρνηθεί τις δυο προηγούμενες αιτήσεις δυο φορές, γιατί είχε κρίνει ότι είναι αναρμόδιο. Δυστυχώς, στην Αλβανία έχουν περάσει έξι μήνες για να μάθουν οι δικαστικές Αρχές ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιες όχι».

Εκπλήξεις επεφύλασσε και το ποινικό δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με την υπεράσπιση του προφυλακισμένου Δημάρχου, ο άνθρωπος στον οποίο στηρίχθηκε το κατηγορητήριο για χρηματισμό ψηφοφόρων δήλωσε ότι και ο ίδιος χρηματίστηκε!

«Όντως, αυτός ήταν συνεργάτης της Αστυνομίας, τον επιστράτευσε η Αστυνομία για να στήσουν από κοινού την σκευωρία από την αρχή. Το παράδοξο είναι ότι υπήρχε αμοιβή από την Αλβανική Αστυνομία για την πράξη του αυτή. Ο Διοικητής της Αστυνομίας που ανέλαβε να στήσει την υπόθεση παραδέχθηκε και αυτός ότι υπάρχει χρηματισμός του μάρτυρα κατηγορίας. Η δίωξη είναι πολιτική και όχι δικαστική», δηλώνει ο αδελφός του Φρέντη Μπελέρη στον ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, στην Έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο της Αλβανίας στις μεταρρυθμίσεις, γίνεται αναφορά στην προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, με την σημείωση ότι «Η προφυλάκιση ενός νεοεκλεγμένου Έλληνα Δημάρχου, έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις και εγείρει σοβαρές ανησυχίες».


πηγη